První živé stromy v českém obchodním centru navrhla architektka Vera Hampl

V dostavbě nákupního centra Chodov, Praha 4 vznikne mimo jiné také atraktivní prostor, kterému firma Nailounge dala název SPA. Interiér navržený Verou Hampl z architektonické kanceláře VH Architects evokuje ve shodě s názvem příjemnou atmosféru lázní, kterou podtrhne osvěžující zeleň živých stromů.

Známá architektonická kancelář VH Architects je tvůrcem kompletního brandingu Nailounge, včetně nového loga, v němž jeho autor Daniel Simonini symbolicky vyjadřuje postupně se rozvíjející produkty této značky. K původní manikúře se časem přidaly služby z oblasti pedikúry a kosmetiky, nejnověji přibyly masáže.

Návrh nové provozovny Nailounge, která ponese název SPA, vychází z designu značky a zachovává prvky, které jsou pro interiéry Nailounge typické. Části provozovny sloužící pro manikúru a pedikúru budou mít proto klientům Nailounge již známé bílé pulty z bílého corianu a šedé podlahy, s nimiž VH Architects pracovali už dříve.


Projekt pro dostavbu nákupního centra Chodov ovšem klade důraz na skutečnost, že centra, která slouží  péči o krásu a zdraví, mají být zároveň místy, kde si klienti odpočinou. Atmosféry skutečné lázeňské pohody docílila ve svém návrhu architektka Vera Hampl použitím dřeva a živé zeleně, které zakomponovala do vertikální zahrady u výlohy provozovny a do zimní zahrady v čekárně. Živé stromy, pod nimiž budou odpočívat zákazníci SPA Nailounge, nebyly dosud využity v žádném jiném obchodním centru v ČR. Příjemné prostředí dotvoří útulné a relaxační osvětlení.


Projekt zahrnul téměř 250 m2 plochy provozovny. Prostor je rozvržen tak, že přední část u vstupu a výlohy, která bude rušnější, bude sloužit manikúře., zatímco ostatní služby budou umístěny v zadní části provozovny, tak aby klienti měli zajištěno soukromí.
Mezinárodní kancelář VH Architects tvoří trojice architektů Vera Hampl, Rosanna Tosetti a Daniel Simonini. Jejich projekty zahrnují návrhy rodinných domů, komerčních i administrativních prostor, obytné komplexy, interiéry, nábytkový i grafický design a byly realizovány v Brazílii a v České republice. Hlavním záměrem týmu je vytvářet zajímavé a funkční projekty, postavené na osvědčených principech udržitelného rozvoje, dostupnosti a pohodlí, tedy elementech dobré architektury současnosti.
01.02.2017 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444