První olympijská hala s dřevěnou střechou

Izolace Rockwool součástí rychlobruslařské arény v Kanadě

I když se v těchto dnech zdá vzdálená i zima roku 2008, natož zima roku 2010, přípravy na příští zimní olympijské hry, které se v roce 2010 budou konat v kanadské Britské Kolumbii, jsou v plném proudu. Kromě dalších unikátních staveb tam na ploše 32 tisíc čtverečních metrů roste sportovní hala Richmond Oval.

Tato unikátně konstruovaná stavba bude hostit olympijské rychlobruslařská klání a jako první svého druhu na světě má čistě dřevěnou střechu. Jedinečný design střechy tvoří dřevěná skořepina ve tvaru vlny podepřená obloukovými lepenými vazníky, které spolu se zakřivením povrchových panelů dodávají celé konstrukci osobitý žebrovitý ráz. Hlavní konstruktér, společnost Structure Craft Inc., použila izolační materiál společnosti Rockwool, RoxulPlus®, především kvůli jeho zvukově-izolačním a protipožárním vlastnostem. Díky použitým izolacím odpadla potřeba nákladné montáže dalších protipožárních prvků a zároveň se zabránilo přenosu rušivých zvukových elementů zvenku.

Aréna Richmond Oval je vzdálena jen několik minut cesty od mezinárodního letiště ve městě Vancouver a leží na břehu řeky Fraser. Po skončení olympiády bude dál sloužit jako sportovní a společenské centrum.
11.06.2008 | tz
  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444