Prožijte zimu bez obav

Člověk nikdy neví, kdy to přijde, ale v našich klimatických podmínkách zaručeně každou zimu. Řeč je samozřejmě o sněhu. Tu první sněhovou nadílku již tradičně doprovází radost vášnivých lyžařů a dětí. Některým lidem však přináší starosti.

Sníh komplikuje život řidičům, kteří jsou odkázáni na včasnou reakci českých silničářů. Majitelům domů se bílá rána mění v nucenou rozcvičku v podobě odklízení sněhu z chodníků. Při extrémní nadílce pak začínají obavy o zatížení konstrukce domu pod vrstvami sněhu, které se drží na střechách. Zvolíte-li však vhodnou střešní krytinu, zima vás rozhodně nepřekvapí a starost o střechu budete moci s lehkým srdcem hodit za hlavu.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Ruukki Monterrey

Lehká krytina - základ úspěchu

Ne náhodou se v horských oblastech častěji než v nížině používají plechové krytiny. Jsou až 10 x lehčí než tradiční pálená taška. Samotnou krytinou je tak konstrukce domu zatížena minimálně a vzniká prostor na dodatečnou zimní zátěž. Navíc hladký povrch plechu usnadňuje samovolné sklouzávání sněhu ze střech. Zvlášť pokud máte ve sněhově bohaté oblasti chalupu, kterou přes zimu neužíváte, je obezřetnost při výběru krytiny na místě. První jarní návštěva by se vám místo vydařeného víkendu mohla proměnit v pláč nad katastrofou, kterou těžké vrstvy sněhu napáchaly. A věřte, že nemusí jít jen o pár prasklých tašek. I prasklinou ve stření krytině vám do domu může zatéct. V horším případě vám popraskají některé latě, jejichž výměna není zrovna vyhledávanou kratochvílí, nehledě na finanční výdaje, které ji doprovází. Hororový scénář v podobě zříceného krovu snad není nutno dále rozvádět.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Ruukki Classic

Finská kvalita

Hlavní centrum výroby kvalitních lehkých krytin leží ve Skandinávii. Finská značka Ruukki je synonymem špičkové plechové krytiny s extrémní životností. Krytiny Ruukki se vyrábí z kvalitní finské oceli a dodávají se v několika povrchových úpravách, které garantují nebývalou trvanlivost a odolnost výrobků. Ta je doložena také zárukou, která se pohybuje mezi 30 až 50 lety, což je na našem trhu naprosté unikum. Takovou garanci si společnost Ruukki může dovolit zejména proto, že její krytiny jsou dlouhodobě testovány v drsných atmosférických podmínkách na skandinávském trhu a jejich skutečná životnost je ještě podstatně vyšší.
Kvalita, která není vykoupena vysokou cenou

Překvapivým faktorem je i při vysoké kvalitě příznivá cena výrobků. Rychlost při dodání i samotné realizaci stavby je u Ruukki samozřejmostí. Samotný nákup můžete provést z pohodlí svého domu na stánkách www.ruukkistrechy.cz. Jednoduchým a zábavným způsobem si navrhnete vaší vysněnou střechu. Cílem je seznámit se zejména s vizuálními parametry jednotlivých profilů, kterých je celá škála. Pak si vyberete povrchovou úpravu. Na výběr máte od základní povrchové úpravy Polyester nebo odolnější matnější variantu Polyester Matt po nejluxusnější volbu pro zastřešení Pural Matt s garancí 50 let.
31.08.2009 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444