Profily Gealan - dobrá volba pro nová okna

Okna, lépe řečeno okenní konstrukce patří ke stavebním prvkům, které za sebou mají dlouhý vývoj ovlivňovaný architektonickými požadavky i používanými materiály. Tak jako v řadě jiných oblastí i tady se začaly ve 2. polovině minulého století uplatňovat plasty.

Během několika desítek let byla vyvinuta konstrukční řešení, která oknům vyrobeným z optimalizovaného PVC zaručují řadu vynikajících vlastností, včetně vysoké schopnosti tepelné i zvukové izolace, tvarové stálosti i estetických kvalit.

Z hlediska všech těchto parametrů patří k těm nejkvalitnějším plastové profily německého výrobce Gealan, které používá i český dodavatel plastových oken, společnost Lock. Čtyřkomorové a šestikomorové tvrzené PVC profily této značky splňují vysoké požadavky na funkčnost, stabilitu, pohodlnou údržbu i dlouhou životnost. Z profilů Gealan nabízí Lock nejen okna, ale i výkladce, balkonové dveře, posuvné dveře, vchodové dveře a prosklené stěny.
Nejnovějším produktem značky Gealan je čtyř a šestikomorový profil S 8000 IQ s dorazovým těsněním a stavební hloubkou 74 mm, který se vyznačuje hospodárností a optimalizací materiálu. Profilový systém S 8000 IQ nabízí velice dobrý koeficient prostupu tepla Uf = 1,2 W/m²K (6 komor) a Uf = 1,4 W/m²K (4 komory). Ukazuje se, že právě větší stavební hloubka systému má příznivý vliv na snížení prostupu tepla, takže vyhoví i náročným normám na úspory energií.

Jednou z výhod větší stavební hloubky profilu je prostornější vnitřní komora, která umožňuje použití masivnější a pevnější ocelové výztuže, takže se výborněuplatní v panelových a bytových domech. I okno o velikosti 1,5 m x 1,5 m má dostatečnou tuhost a dává při manipulaci větší pocit jistoty. Díky vyšší tuhosti se snadněji ovládají i balkónové dveře. Výška "rám + křídlo" je přitom nižší (117 mm) a tak se více blíží původní úzké pohledové šířce dřevěného okna. Plocha skla a tedy i průchod světla je proto větší.
Lock vyrábí okna osazená izolačními dvojskly a zajištuje koeficient prostupnosti tepla do k = 0,7 W/m²K. Dvojsklo je standardně plněno vzduchem, ale pro zlepšení izolačních schopností je lze plnit argonem. Koeficient zvukové neprůzvučnosti používaných skel je Rw = 32dB.

Pro profily Gealan jsou typické zaoblené kontury, které přispívající k elegantnímu nadčasovému vzhledu oken. Zákazníci mají navíc možnost vybrat si z množství barevných odstínů a desítek tvarových variant, včetně atypů.
11.03.2008 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444