Procházka vzorovým domem

Terra od společnosti ATRIUM

Toužíte-li po světlém, přívětivě útulném a přitom dostatečně prostorném bydlení, seznamte se spolu s námi s jedním z rodinných domů společnosti Atrium. Vzorová Terra, která byla v roce 2001 oceněna v soutěži Dům roku, stojí už sedmým rokem ve Stavebním centru EDEN 3000 na brněnském výstavišti, kde si ji prohlédly už tisíce návštěvníků. V nabídce společnosti Atrium patří k nejžádanějším a nejoblíbenějším.

Pro milovníky přírody


Svým střízlivým půvabem si tento dům získá všechny, kdo mají rádi věci na první pohled jednoduché, vkusné, ale promyšlené a účelné. Kombinace bílé omítky se svislým dřevěným obkladem, sedlová střecha i celodřevěný balkon působí příjemně a zlákají nejčastěji stavebníky s pozemkem plném přírodní zeleně, kam Terra skvěle zapadne. Těm, kdo mají rádi přírodu, vyjde ale vstříc už samotné architektonické řešení domu - dominantním prvkem přízemního prostoru je totiž nádherná zimní zahrada o rozloze 18 m2, kam se vejde příjemné sezení i dostatek zeleně.

 

Velkorysost bez okázalosti


Po vstupu do prosvětlené haly se zádveřím a schodištěm návštěvníky příjemně překvapí rozloha domu, zvenčí přitom stavba vypadá nevelká. Celková obytná plocha je celkem 184,20 m2, z toho přízemí má více než 110 m2, horní podlaží 74 m2. Zmíněná zimní zahrada navazuje na jídelnu spojenou s obývacím prostorem, vedle jídelny je nevelká kuchyň, v přízemí zato zbývá ještě prostor pro pracovnu a bezbariérové WC. Jako bezbariérový lze využít celý dům, malou úpravou totiž vedle schodiště lze v hale umístit zdviž. V patře jsou kromě velkoryse řešené koupelny s vanou i sprchovým koutem tři příjemné pokoje - ložnice, dětský pokoj a ten, který ve vzorovém domě slouží jako kancelář. Tuto místnost spojuje s ložnicí balkon ze dřeva, který oživuje nejen fasádu domu, ale i interiér. Živé teplé barvy a moderní řešení interiéru jen dotvářejí pocit světlé a útulné pohody, který celá stavba navozuje.

 

 

Výhody dřevostavby 


Firma Atrium je zkušeným dodavatelem montovaných staveb na bázi dřeva, který technologii výroby neustále zlepšuje. Některé z 35 typových projektů, které v současné době nabízí, svůj dřevěný původ na pohled vůbec neprozrazují. Terra, tak jak je realizována na brněnském výstavišti, naopak odkazuje k estetickým přednostem dřeva dřevěným balkonem a obloženou částí svého vnějšího opláštění. Výhodou dřevostaveb, která není na první pohled viditelná, je příjemné a zdravé mikroklima pro dřevostavby typické. Vysoce kvalitní dřevo, které společnost Atrium používá jako základní stavební materiál, je také zárukou dalších výhod. Patří k nim přesnost výroby jednotlivých dílů, která se provádí ve výrobních halách v Horažďovicích, rychlost a přesnost stavění bez mokrých procesů, menší tloušťka stěn, která šetří metry zastavěné plochy (v případě domu Terra jde o 10 m2 ušetřené vnitřní podlahové plochy oproti klasické zděné stavbě). Fakt, že od zahájení montáže vrchní stavby je dům připraven k nastěhování za 3 měsíce, je pádným argumentem pro tuto volbu. Předsudky a jistá nedůvěra k takto rychlému stavění z předem připravených celostěnových dílců dnes už ustupují. A kdo se seznámí s důmyslným a detailním konstrukčním řešením domů Atrium, neměl by mít důvod k pochybnostem. Kvalitně provedená montovaná dřevostavba Atrium má parametry nízkoenergetického domu, dosahuje vynikajících tepelně izolačních hodnot obvodových stěn, stropu i střešní konstrukce a vykazuje i velmi dobré zvukově izolační vlastnosti.


 

Stavění se zárukou

 

Charakter pozemku či nejrůznější individuální potřeby a třeba i rozmary budoucích obyvatel domu si často žádají změny typového projektu. V tomto ohledu vychází společnost Atrium svým zákazníkům maximálně vstříc. "Nepřizpůsobujte se typovému domu, my jej přizpůsobíme vám," vzkazuje zákazníkům tým zdejších odborníků, který požadované změny do projektu zpracovává.

 

Pokud byste např. právě při prohlídce Terry na brněnském výstavišti začali o stavění s Atriem uvažovat, získáváte jistotu, že se vám ve firmě budou maximálně věnovat. Od pracovnic, které vás celým domem provedou, můžete získat všechny potřebné informace týkající se tohoto vzorového domu, ale také informace o celém spektru služeb, které Atrium svým zákazníkům nabízí. Patří k nim např. práce na půdorysu a přesná kalkulace, které předcházejí konečnému rozhodnutí stavebníka a podpisu smlouvy. Firma vám nejen zaručí dobu, kdy se začne s výrobou domu, poskytne vám také jistotu, že přesně spočítaná cena se nezmění, společnost Atrium ji garantuje 18 měsíců od podpisu smlouvy. Pod názvem "Cena domu ALL INCLUSIVE®" nabízí firma za reálnou a předem stanovenou cenu komplex služeb a vybavení, který zákazníkům zaručí bezstarostnou cestu k novému bydlení.

   
 

16.04.2007 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444