Proč si koupit tepelné čerpadlo?

Pokud si pokládáte tuto otázku, existuje na ni hned několik odpovědí. Zde máte příklad tří možných zákazníků, kteří možná řeší podobnou situaci.

1) Může to být programátor Tonda (28 let), který spolu s paní, která je v současné době na mateřské dovolené, staví nový dům nedaleko Brna.
Chce ušetřit za vytápěnítepelné čerpadlo je ekonomicky výhodný zdroj. Na začátku musí počítat s vyšší vstupní investicí. Tu mu však bohatě vynahradí následný levný provoz. Základním principem tepelných čerpadel je to, že více než 2/3 energie čerpají zdarma z venkovního vzduchu.

Levné teplo využije jak pro vytápění domu v zimních měsících, tak pro celoroční ohřev užitkové vody. Navíc plánuje podlahové vytápění, takže může dům v létě efektivně chladit. Systém tepelného čerpadla lze napojit i na sezónní bazén – koupací sezónu si tak prodlouží o 3-4 měsíce.
 
Na provoz celého domu získá výhodnou sazbu elektrické energie D57d. Oproti elektrickému topení bude platit v nákladech na vytápění až o 70 % méně a oproti plynovému cca o 50 % méně.
 
2) Pak se na to můžeme podívat očima pana Františka (68 let). Žije v malé vesnici ve východních Čechách a užívá si zasloužený důchod.
Jde mu o pohodlí – vytápění domu pomocí kotle na tuhá paliva není příliš pohodlné, komfortní, ani úsporné. Stojí spoustu času a práce. Dříví se samo nenaštípe a uhlí se taky samo nesloží. Navíc musí v pravidelných intervalech denně přikládat. Tedy svůj čas podřizuje potřebám domu, ačkoliv lepší by bylo naplánovat si čas po svém. V roce 2022 bude velká část kotlů na tuhá paliva zakázána. Topné soustavy s velkým objemem vody, silnými trubními rozvody po domě nebo litinovými radiátory jsou obvykle perfektně vhodné pro instalaci tepelného čerpadla.
 
Tepelné čerpadlo je zařízení takřka bezobslužné. Ovládat a regulovat teplotu v domě pak můžete z pohodlí gauče pomocí chytrého telefonu nebo tabletu.
 
3) Něco jiného hledá pan Karel (45 let), právník. Spolu se svou ženou, která provozuje lékařskou praxi, bydlí v satelitu nedaleko Prahy.
Hledá kvalitu. Kupuje si tiché a spolehlivé zařízení – chce mít jistotu, že zařízení bude mít potřebný výkon pro vytápění celého domu na komfortní teplotu, a to s minimálním podílem bivalentního zdroje. Chce, aby na něj bylo spolehnutí ve velkých mrazech, a aby vždy měli dost teplé vody. V neposlední řadě potřebuje, aby zařízení vyhovělo hygienickým normám hluku a jak on, tak jeho sousedi, mohli nerušeně spát.
 
Pro tohle všechno stačí jednoduše ověřit/doložit, že tepelné čerpadlo je certifikováno nezávislou zkušebnou EHPA. Tedy, že vyhovuje legislativním normám, jak z pohledu výkonu, tak i hluku. Tyto změřené parametry a výsledky se následně odrazí na kvalitě provozu (spolehlivost), komfortu užívání (hluk) i celkových nákladů (úspora na vytápění).
 
Společnost AC heating je na trhu s tepelnými čerpadly více než 12 let. Tepelná čerpadla AC Heating Convert AW vyrábí, instalujou a také poskytují servis. Pouze správně navržené a profesionálně instalované tepelné čerpadlo je zárukou nízkých provozních nákladů, spolehlivosti a kvality. Prohlédněte si, jaký je jejich postup. Podívejte se, jak vypadá dům s tepelným čerpadlem AC heating.
 

08.05.2020 | PR
  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444