Proč se rozhodnout pro vinylovou podlahu

Základní výhody vinylu

Vinylové podlahy jsou pro své vlastnosti stále více oblíbenější. Vyžadují minimální údržbu a můžou být položeny do jakékoliv místnosti. Podívejme se blíže na jejich základní výhody a přednosti, díky kterým vinyl předbíhá laminátové nebo dřevěné podlahy. 

Vinyl do kuchyně i koupelny
Vinyl je nenasákavý materiál, proto jej můžete položit do všech místností včetně kuchyně a koupelny. Nemusíte se obávat situací, kdy vyteče pračka, chladnička, myčka nebo upustíte hrnec s vodou. Případné havárie s vodou vinylovou podlahu nijak neohrozí, je totiž 100% vodotěsná. Naopak laminátová podlaha není do prostor se zvýšeným rizikem výskytu vody vhodná, podobné nehody ji deformují.
Odolnost a dlouhá životnost
Jestliže vám něco upadne na laminátovou podlahu, může dojít  k vyštípnutí vzoru. Vinylová podlaha je co do odolnosti bezkonkurenční, proto je často pokládána i v zatěžovaných komerčních prostorách. 

Snadná údržba 
Ač se údržba podlah zdá jako ten poslední faktor, který je při výběru třeba zohledňovat, každodenní provoz vás brzy přesvědčí o opaku. Vinylové podlahy si každý oblíbí pro nenáročnou péči. Oproti dřevěným a plovoucím podlahám nemusíte používat žádné speciální čisticí přípravky. Díky opravdu jednoduché údržbě je podlaha naprosto vhodná pro alergiky. 
Akustické vlastnosti
Další vlastností, kterou ocení zejména obyvatelé bytového domu, je velmi nízká úroveň hluku. Vinylová podlaha je v porovnání s laminátem mnohem tišší. Navíc je měkká a člověku zajišťuje vysoký komfort při chůzi.
Teplo od nohou
Vinylová podlaha vyniká svými tepelně izolačními vlastnostmi. Pokud jste tedy zvažovali do koupelen nebo kuchyní dlažbu, protože není náchylná na vlhkost, určitě zvolte vinyl. Proti vodě i mechanickému poškození je stejně odolný a narozdíl od dlažby vás nebudou studit nohy. Díky dobrému teplotnímu vjemu se tyto podlahy často pokládají i do dětských pokojů a ložnic. Kromě toho jsou vhodné k instalaci podlahového topení.
Design 
Vinylové podlahy si můžete vybírat z nepřeberného množství barev a dekorů. K obzvláště povedeným patří ty v imitaci dřeva nebo kamene. Pokud se nemůžete rozhodnout podle vzorníku, prohlédněte si, jak by vypadala podlaha v celé mistnosti:
www.lerchpodlahy.cz/vinylove-podlahy
04.08.2014 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444