Proč přemýšlet o zasklení lodžie?

Bydlíte v panelovém domě a dostali jste nabídku na zasklení balkonu? Přijde vám to zbytečné, nebo o této možnosti uvažujete? Jaké jsou výhody zaskleného balkonu?

Zasklený balkon nebo lodžie představuje výrazné rozšíření prostoru. Na balkon už nemusíte chodit jen v létě za sluníčkem. Zasklený prostor budete moci využívat během celého roku i za nepříznivého počasí.

Proti hluku i holubům

Zasklívací systém se podílí na dodatečné izolaci bytu, která má za důsledek výrazné snížení spotřeby energie i omezení úrovně hluku nebo prašnosti v bytě. Zaslení také zamezí stále častějším vletům holubů do lodžie.

Pokud bydlíte v nižších patrech, zřejmě si nedokážete představit nechat otevřené dveře na balkon delší dobu. Zasklené balkony mohou sloužit jako součást zabezpečení, která ztěžuje zlodějům průnik do bytu.

Bezpečná manipulace a snadné umývání

Díky snadné manipulaci můžete panely kompletně odsunout do stran, a tak je kdykoliv bezpečně umýt - dokonce i venkovní stranu skleněné tabule umyjete bez nutného vyklánění se z lodžie. Při manipulaci se postupuje tak, že se otevře první sklo u boční stěny lodžie a další skla se posouvají a v rozdvojeném horním vedení se skla otáčí a přiklápí na první sklo, nebo na skla již ke straně odsunutá. Takto je možno lodžii otevřít částečně, nebo úplně podle potřeby. Při zavření lodžie se postupuje opačně, tzn. skla se zpětně otáčí a posouvají na druhou stranu, až je lodžie úplně zavřená.

Zasklení je nenápadné, bezrámové a nijak neruší architektonický vzhled budovy ani neovlivňuje výhled do okolí.
Specializovaná firma provádí montáž po velmi krátkou dobu, zevnitř lodžie, bez nutnosti stavět lešení. Lodžie je osazena u stropu horním, rozdvojeným kolejničkovým vedením. Spodní vedení je uchyceno na zábradlí. Mezi těmito vedeními se na kolečkách posouvají skla tl. 6 mm. Skla jsou tvrzená, osazena v profilech nahoře a dole. Skleněné panely nevyžadují zvláštní údržbu, pouze bývá doporučováno občas (cca 1x ročně) namazat pojezdová kolečka silikonovým olejem. 

07.04.2017

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444