Proč jsou venkovní žaluzie tolik oblíbené

Zima končí, jaro začíná. Prodlužují se dny a sluneční paprsky začínají hřát. Pomalu se ke slovu zase dostávají venkovní žaluzie. Zatímco v zimě se tolik nepoužívají nebo spíše jen jako bezpečnostní prvek, na jaře už opět začínají plnit svou hlavní funkci – regulace prostupnosti světla do domu. Až začne časem slunce hřát ještě více a interiér se bude přehřívat, zatažené venkovní žaluzie udrží za oknem nejen světlo, ale i horko. To je jejich hlavní přednost oproti vnitřním žaluziím.

Jestliže ještě nemáte vyřešenou stínící techniku, pak rozhodně venkovní žaluzie zvažte. Obzvlášť teď na začátku sezóny, na jaře totiž bývají na stínící techniku zajímavé jarní slevy.

Výhody venkovních žaluzií

Když člověk řeší, čím zastínit okna a balkónové dveře, má na výběr venkovní a vnitřní rolety nebo venkovní a vnitřní žaluzie. Zajímavé jsou i markýzy, ale ty se spíše hodí na balkóny, terasy nebo pergoly. Pojďme se podívat na důvody, proč vybrat zrovna venkovní žaluzie:

Horko zůstane venku. V první řadě venkovní žaluzie udrží letní horký vzduch za oknem. Výrazně tak ovlivníte vnitřní teplotu místnosti ve velkých vedrech. To je hlavní rozdíl oproti vnitřním žaluziím, které sluneční paprsky pustí za okenní sklo. Použitím venkovních žaluzií ušetříte náklady na klimatizaci.

Regulace přístupu světla. Oproti roletám mají žaluzie tu výhodu, že s nimi můžete regulovat přístup světla. U rolet to tak elegantně nejde. Žaluzie mají sklápěcí lamely a tento princip je pro ně typický už od jejich vzniku.

Proti zlodějům i hluku. Pevné venkovní žaluzie částečně izolují proti hluku z ulice a také odradí případné zloděje, kteří by museli překonat o jednu překážku více.

Ochrana soukromí. Tak jako u jiné stínící techniky i u žaluzií je podstatné, že vám zajistí soukromí, zvenku k vám není vidět, i když je nastavíte tak, aby část světla dovnitř pronikala. Lze zvolit i kombinaci, kdy spodní část je zatažena, čímž máte chráněno proti nechtěným pohledům, a vrchní část si můžete regulovat pro lepší prostup světla.

Jsou velmi oblíbeným a nejpoužívanějsím stínicím prvkem moderně pojatých domů.


Nakupte u firmy, která má kamennou prodejnu

Když budete hledat spolehlivého prodejce žaluzií, nedívejte se jen na cenu a slevy. Na prvním místě si zjistěte, jestli internetový prodejce provozuje i kamennou prodejnu, ideálně i ve vašem regionu. Tak máte místo, kde se můžete jít poradit, případně i reklamovat jakékoliv problémy. Navíc už při první návštěvě nejspíše vycítíte, jestli jste narazili na seriózní firmu, které se dá věřit. A když taková firma ještě nabízí jarní slevu, stojí to zato uvažovat o výhodném nákupu.

Kvalitní, spolehlivou a finančně výhodnou nabídku venkovních žaluzií v současné době nabízí například česká firma Svět oken – dosáhnete na výrazné slevy až 61 %!

23.04.2018
  • Svět oken

    Společnost Svět oken se specializuje na prodej a montáž plastových a hliníkových oken, interiérových a vchodových dveří, stínící techniky a garážových vrat. Navíc realizujeme zasklení balkonů a lodžií. Nabízíme široký sortiment služeb; nezávazná kalkulace zdarma, technické a finanční poradenství, zaměření a montáž.  Získejte od nás jedny z nejlepších cen na trhu a akční slevy. Nabízíme široké spektrum výrobků a kvalitních služeb, které jsou ověřeny nespočtem spokojených klientů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444