Proč je právě teď nejlepší čas na pořízení venkovních rolet nebo žaluzií

Stínicí technika se určitě hodí po celý rok. V létě plní svou primární funkci, kdy nám nepustí dovnitř příliš slunečních paprsků, ale i v zimě má své nesporné využití. I proto je výhodné nečekat a kvalitní venkovní stínění si pořídit klidně hned, tedy ještě před zimou. Základní otázkou je, jaký typ stínicí techniky si pořídit.

V dnešní době máte na výběr spoustu možností, ale obecně platí, že nejoblíbenější jsou v posledních letech venkovní žaluzie a venkovní rolety. Proč raději zvolit venkovní stínění? Výhod venkovních rolet a žaluzií je spousta. Ta hlavní vynikne hlavně v létě, kdy venkovní stínění udrží za oknem nejen světlo, ale oproti vnitřnímu stínění i teplo. Celoročně pak venkovní rolety i žaluzie působí jako ochrana proti zlodějům, ochrana soukromí, protihluková izolace i jako zajímavý estetický prvek. Pojďme se podívat, co nám přinese venkovní stínicí technika v zimě.

 

Využití venkovního stínění v chladnějších měsících

Ať už zvolíte venkovní žaluzie nebo rolety, získáte několik výhod, které se hodí i v zimních měsících:
  • Tepelná izolace. Díky zakrytému oknu se zlepší jeho tepelná izolace, což se v zimě hodí. V zimě venkovní stínicí technika izoluje proti chladu, v létě zase proti horku. 
  • Soukromí a klid. Celoročně vám venkovní žaluzie nebo rolety pomohou odhlučnit zvuky z ulice, navíc zajistí soukromí tím, že k vám není vidět.
  • Zabezpečení oken. Je jasné, že pevná venkovní stínicí technika je další překážkou pro potenciální zloděje. Ti si raději vyberou dům, kam se dá přes okna snáze dostat.
 

Rolety nebo žaluzie?

Venkovní rolety a žaluzie mají spousty společných vlastností, ale je zde i pár rozdílů. Hlavní je skutečnost, že venkovními žaluziemi můžete lépe regulovat to, kolik světla k vám přes okna přichází. Venkovní rolety jsou zase odolnější vůči silnému větru a vůbec nepříznivým povětrnostním podmínkám. V zimě navíc k sobě mohou lamely žaluzií přimrznout. Volba je samozřejmě na vás, ale obě varianty jsou dobré hlavně proto, že se jedná o venkovní stínění, které s sebou přináší spousty výhod.
 

Nákup venkovní stínicí techniky mimo letní sezónu

Lidé často nakupují velmi impulsivně, když něco potřebují, koupí si to hned. A stínicí technika je nejvíce spojená s ochranou proti ostrému slunci. Proto je největší poptávka po stínicí technice právě před létem a v létě. Výhodnější je však pořídit si stínicí techniku na podzim, těsně před zimou nebo i v zimě. Existují pro to dva hlavní důvody:
  • Lepší cenová nabídka. Firmy, které prodávají stínicí techniku, těsně před zimou a v zimě obvykle nabízejí rolety a žaluzie za nižší ceny. Důvod je jednoduchý, v tomto období bývá po stínicí technice menší poptávka.
  • Rychlejší montáž. Díky nižší poptávce mají firmy více prostoru na montáž rolet a žaluzií. V létě budete déle čekat a vše bude ve spěchu a rychlosti. V zimě naopak očekávejte, že montáž proběhne velmi rychle a zároveň v klidu.
 

Ať už budete venkovní žaluzie, rolety nebo jakoukoliv jinou stínicí techniku nakupovat v létě nebo v zimě, důležité je najít spolehlivého dodavatele, který vám poradí, zajistí montáž a případně i do budoucna pomůže kvalitním servisem. Tedy nejlépe takový prodejce, který má kromě internetových stránek i kamenný obchod, kam se můžete přijít osobně poradit.
22.11.2023 | PR
  • Svět oken

    Společnost Svět oken se specializuje na prodej a montáž plastových a hliníkových oken, interiérových a vchodových dveří, stínící techniky a garážových vrat. Navíc realizujeme zasklení balkonů a lodžií. Nabízíme široký sortiment služeb; nezávazná kalkulace zdarma, technické a finanční poradenství, zaměření a montáž.  Získejte od nás jedny z nejlepších cen na trhu a akční slevy. Nabízíme široké spektrum výrobků a kvalitních služeb, které jsou ověřeny nespočtem spokojených klientů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444