Pro vyhřátou pohodu

Teplovzdušné krby TURBOFONTE

Pokud někdo zatouží zpříjemnit si domov nebo své rekreační bydlení teplem, které přichází z krbu, nabízí se mu dnes široké možnosti ve výběru designových typů i technologií. Topidlem, které dodává příjemnou atmosféru, ale zároveň i účinně nakládá s teplem je teplovzdušný krb.

Jde o systém založený na cirkulaci ohřátého vzduchu, který je  přirozeně nebo nuceně rozváděn do ostatních prostorů v domě. K firmám, které svým zákazníkům nabízejí realizaci tohoto typu využití tepla z krbu, patří KRBY TURBOFONTE, výhradní dovozce francouzských celolitinových krbových vložek TURBOFONTE® a ocelových krbových vložek francouzské značky SUPERDELTA. Odborníci ze společnosti KRBY TURBOFONTE zpracují kompletní návrhy vhodných systémů horkovzdušného vytápění včetně jejich realizací.  Uvažujete-li o tomto systému vytápění pro své nové bydlení, vhodný princip můžete včas konzultovat s kvalifikovaným pracovníkem přímo na stavbě tak, aby byla zajištěna stavební připravenost v hrubé stavbě.


Pokud jde o design, u firmy KRBY TURBOFONTE  můžete pořídit typovou stavebnici, u níž je kladen důraz na kvalitu a zároveň na cenovou dostupnost. Jednoduchá konstrukce a snadná montáž jednotlivých částí typových stavebnic umožňuje také stavbu svépomocí. Vybrat si můžete také z krbových kompletů v nejrůznějším stylu od klasických po moderní, můžete si ale také objednat krb na zakázku podle vašich představ.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Schéma horkovzdušného krbu

Mezi svými novinkami má společnost KRBY TURBOFONTE Super Isol, velmi lehké křemičitano-vápenaté izolační desky s tepelnou odolností do 1000 °C. Je to stavební materiál, který přináší úplně novou kvalitu zpracování při stavbách krbů a kachlových pecí. Integruje  obezdívku spolu s tepelnou izolací, takže požadovanou tepelnou ochranu získáte v jednom pracovním postupu. Kombinací nízké hmotnosti, (230 kg/m3), vysoké provozní teploty a dobré celistvosti je Super Isol  vynikajícím materiálem na odizolovaní svislých stavebních konstrukcí při stavbách krbů a kachlových pecí, stejně jako na vytvoření horní části tepelného výměníku při stavbách teplovzdušných krbů. K jeho výborným vlastnostem patří vysoká pevnost, lehká opracovatelnost (prořezání na požadovaný rozměr dosáhnete s jednoduchou pilkou a bez vylamování a drobení), snadné osazování, dobrá přilnavost kachlářských omítek, výborné tepelně-izolační vlastnosti,  hladký, pevný a bezprašný povrch,  vysoká životnost stavební konstrukce, hygienická nezávadnost a protipožární bezpečnost.

27.10.2005 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444