Pro náročné: Vinylové podlahy, potahy, tapety a rolety v designu Chilewich

Slyšeli jste už o tkaném vinylu? O vinylu dobře víme, že je velmi vhodný k použití do domácností i vytížených komerčních prostor. Je odolný vůči zátěži nebo opotřebení, snadno se udržuje a nabízí nespočet designových variací. V čem tedy vyniká tkaný vinyl?

Za vznikem podlahovin z tkaného vinylu stojí newyorská návrhářka Sandy Chilewich, která svou první kolekci vinylových tkanin pod značkou „Chilewich“ představila v roce 2000. Společně s manželem pak produkt rozšířili o stěnové, stínící nebo potahové tkaniny.


Představujeme tkaný vinyl 

Produkty Chilewich Contract jsou vyrobeny z tkaných extrudovaných přízí TerraStrand™, jejichž jádro tvoří skleněné vlákno, které si zachovává svůj původní vzhled a objem a není deformováno nebo zvětšeno ani při stabilizaci tkaniny při teplotě 90 °C. Tento proces zahrnuje extruzi velmi jemných vláken, což umožňuje dosáhnout maximálně přirozeného a nikoliv plastového vzhledu. Díky použití skleněného vlákna jsou tkané textilie odolné a vhodné i pro vysokou zátěž.

Produkty Chilewich jsou ekologické, opatřeny certifikáty pro zdravotní nezávadnost a recyklovatelné.

Úzký vztah k životnímu prostředí dokládá například rok 2013, ve kterém Chilewich vyvinul 100% bezftalátové vlákno TerraStrand®, k jehož změkčení nepoužil tradiční prostředky na bázi ropy, ale změkčovadla sestávající z obnovitelných rostlinných surovin. Dalším přínosem k ochraně životního prostředí je BioFelt®, podkladový systém bez obsahu umělých hmot, vyrobený z recyklovaných nápojových lahví, obnovitelných rostlinných surovin a také z odpadních materiálů průmyslové činnosti. Celkový obsah recyklovaného materiálu v podlahovém dílci se tak dostane za hranici 55 %. 

Z tkaného vinylu se vyrábí také vinylové potahy

Tkaný vinyl Chilewich neobsahuje zdraví škodlivé látky, nevydává žádný zápach a nezpůsobuje respirační problémy. Je tak vhodný do domácností, kde žijí alergici, i do zdravotnických, pohostinských nebo kancelářských prostor.

Chilewich je oblíbený pro snadnou údržbu a dlouhou trvanlivost. Všechny produkty Chilewich obsahují antimikrobiální ochranu Microban®, která zůstává v produktu po celou dobu jeho životnosti a nepřetržitě působí proti růstu hub, plísní a bakterií způsobujících znečištění a zápach.
  

Vinylové tapety Chilewich se snadno kombinují s podlahovinami.

 

Pod značkou Chilewich Contract se tkané vinyly nachází v těchto variantách: 

  • Rolové koberce, kobercové dílce s vinylovou podložkou (buď ve čtvercovém formátu o rozměrech 45,7x45,7cm a nebo jako lamely o rozměrech 15,2 x 91,4 cm), kusové koberce a rohože.
  • Vinylové tapety - odolné, trvanlivé a snadno udržovatelné stěnové tkaniny Chilewich nabízejí návrhářům nový způsob jak výrazně ozvláštnit vertikální plochy a obohatit interiéry. Jsou jedinečné mimo jiné i tím, že je lze vhodně kombinovat a sladit s podlahovými krytinami Chilewich.
    Chilewich: Stínicí tkaniny  
    Chilewich: Stínicí tkaniny  
  • Stínicí tkaniny Chilewich je určeny pro výrobu rolet a závěsových panelů do obytných i komerčních objektů. Kombinace struktury a barvy, lesku a schopnosti odrážet světlo dává těmto textiliím výjimečný potenciál nechat vyniknout a zatraktivnit okenní plochy. 
  • Potahové látky Chilewich - pružné, pevné a snadno udržovatelné. Prostřednictvím své nápadné vazby a konstrukce mohou výrazně ovlivnit barvu a texturu polstrovaného nábytku i textilních panelů.

 

Tkaný vinyl versus koberec

Každého přirozeně napadne, v čem se tkaný vinyl liší od ostatních podlahovin. Například od koberců s všitým vlasem je tkaná podlaha hladká a disponuje bezpečným a nenáročným povrchem, který nezadržuje škodlivé elementy, jako jsou roztoči a prach. Vyznačuje se odolností, snadnou údržbou a bezproblémovou péčí. Je třeba také zmínit příznivý dopad na životní prostředí a samozřejmě nadčasový a moderní design. 
 
Mezi velké přednosti patří vzhled, který se snadno kombinuje s ostatními materiály a prvky v interiéru.  

Více informací zjistíte na adrese: www.chilewichcontract.cz.
21.12.2017 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444