Přitopte si biokrbem. Je to snadné, levné a ekologické!

Topná sezóna sice skončila, chladné počasí se ale ještě definitivně neloučí. Zatopte si proto v krbu na biolíh a zpříjemněte si jarní večery pohledem na otevřený oheň. Biokrb ke svému provozu nepotřebuje komín, jedná se tak o ideálního společníka do bytových domů.

Seznamte se s biokrbem

Ne každý má tu možnost postavit si doma krb, proto se dnes na trhu setkáte s alternativním řešením v podobě nenáročného biokrbu. Jedná se o krb na biolíh neboli etanol, který je speciálně upraven, takže hoří žlutým plamenem. V porovnání s klasickým krbem na dřevo má biokrb sice nižší výhřevnost, jako doplňkový zdroj tepla ale poslouží znamenitě. Navíc ke svému provozu nepotřebuje komín, jelikož při spalování biolihu nevznikají žádné zplodiny ani popel.

Až 6 hodin hoření

Na rozdíl od hlavního topného systému, který bývá závislý na přívodu elektrického proudu nebo plynové přípojce, vám biokrb umožňuje přitopit si i při výpadku těchto zdrojů. Navíc nabízí poměrně levný provoz – jeden litr paliva vystačí až na 6 hodin hoření. 

Bez zplodin a bez popela

Výhodou biolihu je, že se při jeho spalování uvolňuje do ovzduší pouze oxid uhličitý a vodní pára. Mimo to nevznikají žádné další zplodiny a v krbu nezůstává ani popel nebo saze, které by bylo potřeba stále dokola uklízet. Na druhou stranu krb během svého provozu spotřebovává velké množství kyslíku, proto je třeba pravidelně a důkladně větrat.


Stolní, nástěnný, nebo vestavný?

Největší výhodou je, že k instalaci a provozu biokrbu nepotřebujete komín, takže si jím můžete přitopit i v bytě. Záleží přitom čistě jen na vašem vkusu, zda zvolíte biokrb stolní, závěsný nebo vestavný, který svým provedením připomíná klasickou krbovou vložku. Nic vám zároveň nebrání v tom, kdykoliv biokrb přemístit do jiné místnosti nebo třeba na balkon. Vždy ale dbejte na bezpečnost a ujistěte se, že biokrb stojí na pevné podložce a v jeho dosahu se nenachází nic hořlavého.

Snadné a intuitivní ovládání

Kvalitní krb na biolíh by měl být vyroben z odolné konstrukce a být vybaven regulovatelným hořákem a přirozenými odvody tepla. Jeho obsluha je pak skutečně snadná a intuitivní. K tomu, aby se v biokrbu rozhořel oheň, potřebujete v podstatě jen kvalitní biolíh, který poznáte podle toho, že nezapáchá. Kdykoliv budete opouštět byt, nezapomeňte oheň uhasit – k tomu zpravidla slouží regulační tyčinka, kterou použijete k přivření lišty hořáku. 

Jaká je cena biokrbu?

Cena, kterou za biokrb zaplatíte, se liší v závislosti na konkrétním typu. Setkat se můžete jak se stolními biokrby za několik tisíc korun, tak s vestavnými biokrby za 30–40 tisíc korun. Širokou nabídku krbů na biolíh naleznete na Heurece, kde si jednotlivé produkty jednoduše seřadíte podle oblíbenosti nebo od nejnižší ceny. 

31.03.2021 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444