Připravujeme zahradní party

Foto: BYDLENI.CZ

Foto: BYDLENI.CZ

Rozhodli jste se, že pro své hosty uspořádáte zahradní slavnost a nyní přemýšlíte, co jim nabídnete na pohoštění? Chce to něco netradičního, jednoduchého a samozřejmě také dobrého. Poradíme vám pár tipů, díky kterým nestrávíte v kuchyni půl dne, ani neutratíte horentní sumy.

Na osvěžení domácí limonády

Zapomeňte na přeslazené kupované limonády. Připravit domácí limonádu zvládne i začínající kuchařka. Ušetříte, dosáhnete nezaměnitelné chuti a vaši hosté budou nadšeni. Začít můžete s těmi nejjednoduššími. Skvěle osvěží okurková s mátou a citronem, pokud jste si připravili bezový sirup, máte základ pro domácí bezinku. Zkusit můžete uvařit také levandulovou nebo tymiánovou. Vychlazené limonády přelijte do karaf a džbánů, ozdobte snítkem máty nebo plátkem citronu.  

I když vás možná láká vzít na zahradní party kelímky, zkuste být pro jednou kreativnější. Porozhlédněte se po půdě, jestli nenajdete malé zavařovačky. Kdo ví, možná vaše půda schovává i starší sklenice, za které by vám food blogerky utrhly ruce. Na závěr už jen do každé skleničky hoďte kostku ledu, píchněte brčko a podávejte hostům.
 

Léto - to je grilování

Když se řekne zahradní party, skoro každému se vybaví barbecue, neboli grilování. Pokud tedy nepořádáte sešlost vegetariánů, ani na té vaší by pochoutky z grilu neměly chybět. Zkuste si maso naložit sami, vyhnete se tak rychlosolím, které jsou obsaženy v naloženém masu v předražených baleních. Postačí vám bylinky z vaší zahrady a kvalitní olej. Nezapomeňte ani na zeleninu, která na grilu chutná skoro stejně dobře jako maso. Hostům také nabídněte omáčky - pochvalu si zasloužíte za česnekové nebo třeba koprové dipy.

Ještě než bude maso hotové, nabídněte hostům domácí paštiku nebo lehké pomazánky s domácím chlebem. K pivu není nic lepšího. Pokud holdujete spíše vínu, k tomu zase servírujte slané koláče, které můžete upéct podle vaší fantazie a toho, co zrovna máte v lednici. Quiche, jak se těmto koláčům říká, pochází z Francie. Základní quiche vytvoříte ze slaniny, sýru, vejce a smetany. Můžete však zkusit také špenát, tuňák, žampiony, cuketu, chřest, rajčata nebo již klasickou variantu - cibuli.
Foto: BYDLENI.CZ  
Foto: BYDLENI.CZ  

A ještě by to něco chtělo...

V horkém létě přijdou vhod lehké dezerty a navíc jejich přípravu zvládne každé dítě. Hosty potěšíte domácí zmrzlinou nebo jednoduchými ovocnými špízy. Na špejli napíchejte čerstvý ananas, hroznové víno, jahody a samozřejmě nevynechejte meloun. 

Jestli rádi pečete, vyzkoušejte svěží koláče z třešní nebo višní.
 
A pokud pořádáte narozeninovou oslavu, nesmí chybět dort. V létě můžete máslový krém vyměnit za mascarpone. Vyzkoušejte například Makový dort bez mouky

Hledáte další tipy na zahradní slavnost? Čtěte: 
Zveme vás na zahradní slavnost 

Použité fotografie: BYDLENI.CZ, IKEA
18.08.2020 | Jana Koenigová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444