Připravte se na sezónu zavařování. Soutěžte o 3 balíčky od značky Labeta

Sezóna zavařování a nakládání se blíží. V nové soutěži můžete získat praktický balíček toho nejlepšího ze sortimentu značky Labeta, který bude obsahovat želírovací cukry, přírodní želírovadla, přípravky pro nakládání zeleniny a hub apod.

Soutěžte o balíček toho nejlepšího na celou sezónu zpracování úrody od značky Labeta 

Zavařujete, želírujete, nakládáte? Zkuste to letos s tradiční českou značkou Labeta. Vyrobte si džem, zavařte si sirup či kompot, naložte okurky, uvařte čatní a uchovejte si tak chutě léta na zimní měsíce.

Pro poctivé šťavnaté domácí džemy a marmelády vyzkoušejte třeba čistý Ovocný pektin, který je 100% rostlinného původu a bez jakýchkoli aditiv. Rozumí si nejvíce s kyselejším ovocem, je přirozeně bezlepkový a jedno balení vám vystačí na 1 kg ovoce.

Nebo sáhněte po JamFixu na bázi čistého ovocného pektinu. Ve variantách 1:1, 2:1 a 3:1 si hravě poradí s každým ovocem a vykouzlí z něj prvotřídní pochoutku. A protože ve složení nenajdete žádný sorban či gumy, ale pouze cukr, pektiny a kyselinu citrónovou, perfektně se hodí i pro nejmenší strávníky.

V případě, že máte sladší typ ovoce, vyzkoušejte BIO třtinový želírovací cukr 3:1, díky kterému snadno a rychle připravíte džemy a marmelády, jejichž chuti nikdo neodolá. Výhodou želírovacího cukru je, že nemusíte přidávat žádný další cukr, neboť již je v želírovací směsi obsažený.
 

NOVINKA: BIO třtinový želírovací cukr 3:1

  • základem je BIO třtinový cukr
  • obsahuje jen BIO cukr a pektiny
  • směs je bez konzervantů
  • vhodná pro sladší ovoce 
  • balení vystačí na 1 kg ovoce
  • cena 76 Kč
 
Na www.labeta.cz seženete celoročně veškerý sortiment sezónních i stálých produktů ve variantě konvenční i bez lepku, a navíc zde najdete desítky ozkoušených receptů na pečení, vaření i zavařování. 


Vyzkoušejte recept na Meruňkový džem s levandulí 

Ingredience
1 kg meruněk
1 balení BIO Třtinového želírovacího cukru 3:1 Labeta
kůra a šťáva z 1-2 citronů nebo Kyselina citrónová Labeta
dle chuti lístky citrónové verbeny
levandulové květy
Postup
Vypeckované, na čtvrtky pokrájené meruňky dáme do vhodného hrnce na přípravu džemu a smícháme s třtinovým želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Necháme lehce probublávat, aby se některé kousky rozvařily. Kdo chce, může ovoce rozmixovat. Pro zvýraznění a vyladění chuti přidáme citrónovou šťávu nebo kyselinu citrónovou, což zároveň podpoří i samotné želírování.

Jakmile má džem požadovanou hustotu, přidáme volitelně nasekané lístky citrónové verbeny, případně i nastrouhanou citronovou kůru a sušené květy levandule. Horké plníme do dobře vymytých sklenic, které ideálně nahřejeme na 100° v troubě. Horký džem plněný do horkých sklenic, už dále nezavařujeme, naplněné skleničky případně ještě vložíme zpět do trouby, se zbytkovým teplem po nahřívání sklenic.

 

S Labetou máte raz dva zavařeno

Labeta je tradiční český výrobce z Polabí a již 30 let je synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv a také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno i napečeno – a to jak ve variantě konvenční, tak bez lepku či v BIO kvalitě. Labeta ale pravidelně přináší na trh též novinky, které reflektují nejmodernější trendy ve stravování a nabízí tak i řadu superfood, veganských či low carb výrobků. 

bydlinek Soutěž o 3 balíčky toho nejlepšího od značky LABETA
Odpovězte na otázku v níže připojeném formuláři a pokud budete patřit mezi 3 vylosované, můžete se těšit na balíček od značky LABETA. Nápovědu najdete na www.labeta.cz.
Soutěž trvala do 7. června 2023. Výherci: E.Karasová, M.Bosáčková, J.Coufal

16.05.2023 | redakce

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444