Při výběru dveří myslete také na bezpečnost

Vstupní dveře díky dvoubarevnému provedení lze sladit s interiérem

Vstupní dveře díky dvoubarevnému provedení lze sladit s interiérem

Dveře mohou dobře vypadat i sloužit zároveň. Nepřistupujte na kompromisy a vybírejte takové dveře, které se vám budou líbit a navíc vás i váš majetek dokážou ochránit a zajistit soukromí.

Plánujete kompletní rekonstrukci bydlení? Rozmyslete si, na čem budete chtít ušetřit a do čeho naopak dobře investujete. Náležitou pozornost věnujte vstupním a interiérovým dveřím. Kupujete je na delší dobu, a proto od nich očekávejte vysokou kvalitu a životnost.

Protipožární dveře  
Protipožární dveře  
„Při výběru je třeba myslet na to, že by dveře měly splňovat více funkcí než jen to, aby dobře vypadaly. Standardní dveře lze doplnit vlastnostmi, které jim dodají zásadní přidanou hodnotu. Mohou mít vliv na zdraví i snížit riziko šíření požáru v případě jeho vypuknutí,“ radí odborníci z firmy CAG, českého výrobce dveří a vestavěného nábytku na míru.
 

Typy dveří, se kterými se budete cítit bezpečně

Dveře proti požáru

V místech, kde hrozí vypuknutí požáru, instalujte protipožární dveře. Takovým místem může být vchod do garáže, kotelny nebo dílny. V případě požáru získáte cenné vteřiny k zavolání hasičů, odstranění ohně nebo útěku z domu. Deklarovaná doba prohoření bývá minimálně 15, nejčastěji však 30 minut. Všechny dveře se zvýšenou protipožární odolností musí být certifikovány a montovány do odpovídající zárubně proškolenými montážníky.

„Protipožární dveře lze ještě opatřit kouřotěsnou úpravou, kdy při vzniku požáru nedojde k pronikání dýmu škvírami dveří do dalších místností. Tato investice se může vyplatit, protože podle statistik hasičů je nejčastější příčinou bezvědomí osob při požáru právě vdechnutí zplodin z kouře,“ dodávají odborníci z CAG.


Dveře proti zlodějům

Když se řekne bezpečí, každého napadnou vstupní dveře. Ruku na srdce, jak dlouho by zloději trvalo překonání vašich současných dveří? Pro ochranu majetku jsou ideálním řešením bezpečnostní dveře s aktivními i pasivními prvky a ocelovou zárubní. I vstupní dveře lze doplnit dalšími vlastnostmi. V CAG je již v základním provedení vyrábí s protipožární odolností EI, EW 30 a pro zvýšení komfortu je doporučují doplnit klima úpravou. Tato úprava je vhodná pro předěl místností s rozdílnými teplotami a vlhkostí a zamezuje nežádoucímu prohnutí dveří. Dá se použít samozřejmě i u standardních dveří např. do sklepa nebo na nevytápěné zádveří.



Protože společnost CAG se vedle bezpečnostních funkcí zaměřuje i na design, poskytuje zákazníkům volbu dvoubarevných dveří bez příplatku. Aby dveře dokonale ladily s ostatními interiérovými dveřmi, mohou mít na přání z každé strany jiný dekor.

Dveře proti hluku

Bydlíte v panelovém domě? Pak jistě víte, o čem se každé ráno sousedé na chodbě baví nebo se občas stáváte nechtěnými svědky hlasitých hádek. Problémem panelových bytů je nedostatečná zvuková izolace. CAG problém vyřešil a nabízí protihlukové dveře. „Tato úprava je vhodná do míst s většími nároky na soukromí a klid. V komerčních prostorách, jako jsou školní učebny, nemocniční či hotelové pokoje, dokonce jejich použití ukládají normy. Takové dveře musí být také doplněny dveřním prahem nebo padací lištou. Čísla v praxi: šeptání může dosáhnout 10 dB, hluk spotřebičů asi 40 dB a napouštění vany až 80 dB. CAG vyrábí dveře s hlukovým útlumem 30 dB, 32 dB nebo 36 dB. Takové dveře musí být doplněny dveřním prahem nebo padací lištou.“

Při výběru dveří si tedy kromě ceny prověřte také informace o certifikaci a kvalitě výrobce a určitě nepodceňujte vlastnosti, které by měly mít. Více informací o firmě CAG a jejích produktech najdete na dverecag.cz.
23.01.2017 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444