Připravte si velikonoční sušenky
Přípravu jsme si chtěli co nejvíce usnadnit, a proto jsme sáhli po výkonném stolním mixéru Sage THE SUPER Q SBL920.Jako jediný mixér na trhu kombinuje 3 výrobky v jednom:
- standardní mixér,
- smoothie mixér (s malou nádobou vhodnou na cesty)
- a vakuový nástavec (který umožňuje mixování v nejvyšší možné kvalitě).
Vysoký výkon zajišťuje motor s příkonem 2400 W. Přístroj je vybaven speciálním nožovým systémem, má intuitivní ovládání a je vyroben ze špičkových materiálů. Robustní základna je kovová a zajišťuje tichý chod bez vibrací. Nádoba mixéru je vyrobena z Tritanu bez BPA, který je vysoce odolný proti nárazu a poškrábání a lze jej bez obav opakovaně mýt v myčce na nádobí.
Ingredience na mandlové máslo: 400 g mandlí Ingredience na těsto na sušenky: 80 g mandlového másla 1 vejce 5 lžic medu 200 g hladké mouky Ingredience na polevu 1 bílek cca 200 g moučkového cukru potravinové barvivo |
Příprava Do nádoby od mixéru Sage SBL920 vložte mandle. My jsme použili oloupané, ale klidně použijte i neloupané, nebo je můžete předtím opražit. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování. Mixér zapněte tlačítkem ON a otočným ovladačem dejte MIX a postupně přidávejte stupně. Ořechy potřebujeme rozmixovat do hladkého másla. Postupně snižujte a zvyšujte výkon, podle potřeby. Pro lepší promíchání si můžete pomoci pěchovadlem nebo stěrkou. Hotové máslo přendejte do nádoby s víkem. Do větší misky si připravte suroviny na těsto a všechny smíchejte dohromady a ručně vypracujte hladké těsto. Těsto nechte chvilku odpočívat, mezitím si připravte troubu předehřátím na 170°C. |
Mezitím si připravte polevu na zdobení sušenek. Prosejte moučkový cukr do bílku a vymíchejte si polevu. Potřebujete konzistenci, která drží a neroztéká se. Podle potřeby tedy přidejte moučkový cukr.
Hotové sušenky mají díky mandlovému máslu krásně mandlovou příchuť a nemusíte do těsta přidávat už žádný jiný tuk. Po upečení jsou krásně křupavé, ale pokud je chcete mít vláčné, dejte je do krabičky s víkem a nechte zavřené.