Přání třicetiletého singla: Byt v Praze. V klidu. Na metru. A za rozumnou cenu!

Píše se o tom všude. Ceny za nové bydlení prý dosáhly svého maximálního dna. Pokud potřebujete nový byt, nevyplatí se už čekat.

Jsem třicetiletý singl v Praze. Mám dobrou práci, která mě baví. Známost, kterou časem doplní buď přívlastek vážná, nebo bývalá. Slovo vážná používám pro případ, že mé vztahy překročí časovou hranici 8 měsíců a že je tam výhled do budoucna. Tolik času na shánění nového bytu nemám. Ceny za bydlení totiž půjdou, podle posledních prognóz, brzy opět nahoru. A to by pro mě mohl být vážný problém. Možná vážnější než další nová známost čekající na svůj přívlastek.  

Už jsem žila na okraji Prahy i v centru. V rodinném domě, v Hrdlořezích, jsem milovala letní rána a klidné víkendy. Do práce a na autobus do centra jste šli cestou podél Botiče. Na potoce plavaly kachny, pod mostem kvákaly žáby a jedno léto jsem na větvi nad hladinou pravidelně vídala silně ohroženého a přísně chráněného ledňáčka říčního. Následovalo bydlení v činžáku, na rozhraní Vinohrad a Vršovic. V přízemí domu byl bar a lehce zanedbaný prvorepublikový dům žil svým vlastním životem, stejně jako můj pronajatý byt v něm. V noci mě budily neidentifikovatelné zvuky z chodby a v přízemí činžáku byl občas lehce cítit plyn. Dům byl u zastávky tramvaje, což oceňovaly zejména návštěvy, které se odsud dostávaly pohodlně za zábavou do centra velkoměsta.


Teď přišla etapa života, kdy chci vlastní bydlení. Nechci už platit drahé podnájmy. Asi stárnu. A moudřím. Nový byt by měl slučovat pozitiva všech mých předchozích zkušeností. Jsem náročná. Chci žít v klidu a mít blízko do přírody (a přírodou nemyslím jen park v centru Prahy) a zároveň mít po ruce vše, co potřebuji k pohodlnému bydlení. Metro, obchody, sportovní areál, doktory i dobré restaurace. Taky už nechci, aby se můj byt díky nečekaným drobným katastrofám stal diktátorem mého času a strašákem dlouhých, bezesných nocí. Mám tedy jasno – určitě chci novostavbu. Vkusnou, decentní a citlivě zakomponovanou do okolního prostředí. Vím, že teď je ideální čas na její koupi. Vydělávám slušně, ale nejsem Rothschild. Nechci za nový byt za půl roku zaplatit o dost víc než teď. Vím tedy co, jak, za kolik, ale až do minulého týdne jsem nevěděla kde a od koho. A čas běží…

Nedávno jsem byla na romantické procházce se svým přítelem bez přívlastku. Dostala jsem typ na farmářské trhy u Milíčovského lesa. V rámci dne otevřených dveří je pořádala Skanska. Nakoupili jsme na trzích a šli se podívat do Milíčáku. Neuvěřitelné. Milíčovský les je opravdový les. Se vším všudy. Vážně Jděte se tam někdy podívat. V tichu pod stromy vás napadne, zda jste vůbec ještě v Praze. U rybníčka už rozmýšlíte, že tady by se vám líbilo žít. Při cestě zpátky jsme viděli vizualizace bytových domů, které tu budou stát. Nevypadají vůbec špatně. Na metro je to odtud jen 5 minut. Na D1 autem 7. Podívala jsem se na Marka. Něco mi říká, že to by mohl být ten pravý. Podívala jsem se do katalogu Obytný soubor Milíčovský háj – východ, 1. etapa. Pocítila jsem lehké zašimrání v břiše. Znáte ten pocit, kdy najednou víte, že to je konečně ono?  



11.06.2010 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444