Praktičnost i eleganci koupelny zařídíte nábytkem z masivu

Probírání se nabídkou koupelnového nábytku vás může ze začátku zahltit, ale do celého procesu stačí vnést trochu systému. Funkční nábytek dokáže koupelnu zútulnit a ještě usnadnit celý chod domácnosti. Rady, jak si nábytek do koupelny vybrat a umístit, najdete v následujícím textu.

Ať už koupelnu využívá jeden nebo víc členů domácnosti, každý potřebuje svůj prostor pro všechny přípravky osobní hygieny. Není nic horšího, když na vás z okraje vany popadá dvacet lahviček. Koupelnu je třeba kromě sanitární techniky vybavit i nábytkem s dostatkem úložného prostoru. Nezbytností se tak stávají skříňky pod umyvadla se šuplíky nebo zrcadlové skříně s poličkami.

Zvolte si kousky, které odolají nástrahám koupelny 

Vlhkost, rychlé změny teplot, chemikálie, kosmetika. Všechno představuje pro nábytek v koupelně hrozbu. Tím hlavním, co by vás u nového nábytku mělo zajímat, je jeho odolnost.

Nábytek z masivu působí nejen luxusně, ale hlavně vydrží v nezměněné podobě po dlouhou dobu. Koupelnový nábytek z masivu je tím nejkvalitnějším, co můžete do své koupelny pořídit, proto v příkladové koupelně budeme pracovat právě s ním.
 

Ujasněte si priority 

Nábytek v koupelně by měl být všestranný. Musí vypadat elegantně, stylově a vejít se do vaší koupelny. Zároveň by měl pojmout všechny hygienické a čisticí prostředky celé domácnosti, které při náhodném povalování na otevřeném prostoru akorát hyzdí celou koupelnu.

Záleží také na tom, jak často chcete koupelnu renovovat. S nábytkem z masivu sázíte na dlouhodobou jistotu. Zatímco bílé kusy mohou působit nenápadně, jejich údržba je velmi náročná a rychle ztrácí na své kráse. Problém by mohly vyřešit kousky v různobarevném provedení. Ty se ale rychle okoukají a barvy drží spíše umělé materiály, které se rychleji zničí.

Představu o nábytku byste měli mít už při plánování stavby nebo renovaci vaší koupelny. V místech, kam umístíte vysokou skříň s množstvím šuplíků a poliček, nemusíte dávat obložení. Na nízké skříňky zase umístíte každodenní hygienu a nemusíte tak do kachliček navrtávat spoustu poliček. Na trhu najdete i sady z masivního nábytku určeného do koupelny, které obsahují zrcadlo s poličkou, čímž vám odpadne složité vybírání a párování s již použitými kousky.
 

Zorganizovaná koupelna vám ulehčí život 

Konkrétní kusy nábytku byste měli volit jednak podle dispozičních možností místnosti, a také podle množství věcí uložených v koupelně. Například na menší předměty vám bude stačit jeden nebo dva šuplíky, které jsou rychle dostupné v úrovni pasu. K tomu se hodí samostatně stojící skříňka s šuplíkem a poličkami.

Pro uložení větších předmětů, jako jsou prací prostředky nebo ručníky, jsou výborné velké skříně s uzavřenými dveřmi. Naopak závěsné skříňky s otevřenými poličkami nebo prosklenými dvířky dokáží celý prostor provzdušnit a zpřehlednit uloženou kosmetiku.


Rozmístění nábytku je důležité pro pohodlí i estetiku 

Koupelnový nábytek z masivu sám o sobě vyvolává hřejivý dojem domova. Neméně důležité je i jeho rozmístění. Kromě správně zvoleného otevírání dvířek u skříněk a skříní (ideální jsou skříňky, u kterých si levé či pravé otevírání můžete předem zvolit) si pohlídejte dostatek prostoru před vanou, sprchovým koutem nebo toaletou. Ve vzdálenosti od vany či sprchy byste si měli nechat 60 centimetrů, od toalety aspoň 40 centimetrů. Až od této minimální vzdálenosti si naplánujte rozestavění nábytku.
 

Pravidelnou údržbou prodloužíte životnost 

Koupelnový nábytek z masivu musí také odolávat vlhkosti a různým chemikáliím. Abyste zpomalili jeho opotřebení, pořiďte si čisticí prostředky určené k ošetření masivu. Jakmile nábytek ušpiníte, setřete jej. Větší zásahy ale raději přenechte odborníkovi.
18.12.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444