Pozor na požáry v domácnostech

Za rok 2019 vznikly v důsledku požárů v českých domácnostech nejvyšší škody od roku 2015. Více než 5000 případů znamená škodu ve výši přes 620 milionů korun. 634 případů přitom způsobila nedbalost při vaření. Proto je dobré si sjednat vhodné pojištění domácnosti, které vám v takových případech velmi ulehčí.

Podle statistických údajů HZS ČR vzniklo v roce 2019 na území České republiky průměrně každý den 52 požárů, a škoda přesáhla 6 milionů korun. Požáry v domácnostech přitom nejsou ojedinělou událostí.

„Riziko požáru v domácnosti se rozhodně nevyplatí podceňovat. Podle statistik Hasičského záchranného sboru je častou příčinou nedbalost, nevyhovující technický stav komínů a překvapivě i nedbalost při tepelné úpravě pokrmů. V téměř třech stovkách takových případů zachvátil oheň další části obydlí a způsobil celkovou škodu více než 18 milionů korun,“ uvádí Ladislav Bělina, produktový ředitel Slavia pojišťovny.

Přes odpovědné chování při manipulaci s ohněm, tepelnými spotřebiči a pravidelnou odbornou údržbu topných systémů v domech a bytech není možné riziko požáru zcela eliminovat.  V zájmu ochrany majetku je proto namístě uzavřít vhodné pojištění nemovitosti nebo domácnosti. „Slavia pojišťovna pamatuje na pojištění proti požáru již v základním ze tří balíčků komplexního pojištění Šťastný Domov. To pokrývá širokou škálu pojistných rizik proti živlům, ve svém základním balíčku je vedle požáru pojištěna i škoda vzniklá úderem blesku, krupobitím, vichřicí nebo pádem stromu,“ vysvětluje Ladislav Bělina.

V nadcházejícím jarním a letním období sice neroste riziko ze stavu topidel a komínů, je však potřeba počítat s působením živlů při jarních přívalových deštích nebo letních bouřkách. Další škody mohou vznikat v důsledku technických závad na elektroinstalaci nebo spotřebičích, často i v sousedícím objektu nebo bytu. „Vichřice, povodeň a působení živlů na rodinný dům nebo rekreační objekt může pro nepojištěného majitele znamenat přinejmenším značné potíže a výdaje. Stejně tak je tomu s riziky požárů, technických závad, neodpovědného jednání sousedů nebo nedostatečného bezpečnostního vybavení bytových domů."

Novou smlouvu i hlášení škody lze vyřídit na dálku


Slavia pojišťovna umožňuje uzavření všech typů pojistných smluv bez osobní návštěvy na pobočce, stejně jako komfortní a rychlé hlášení škodních událostí a jejich likvidaci dokonce i bez osobní prohlídky specialisty Slavia pojišťovny v místě škody. „Naši klienti využívají stále častěji našeho systému Fotolikvidace©. Ten jim prostřednictvím aplikace pro chytré telefony umožňuje jednoduše a bez komplikací nahlásit škodu, dodat vlastní fotodokumentaci a vyřídit vše „na dálku“. Celý proces je rychlý, interaktivní a ve většině případů není třeba čekat na osobní návštěvu likvidátora,“ dodává Ladislav Bělina.

21.04.2020 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444