Poznejte špičku mezi krby

Představujeme krby, krbové vložky a krbová kamna, jejichž společným znakem je jak špičková kvalita, tak překrásné designérské zpracování. Poznejte je spolu s námi.

Futuristické krby Focus

Francouzská značka Focus, za kterou stojí uznávaný designér Dominique Imbert, proslula ve světě svými neotřelými a mnohdy značně futuristickými modely krbů, které okamžitě uchvátí každého, kdo je spatří. Nabídka značky zahrnuje volně stojící, nástěnné i závěsné modely, které je navíc možno otáčet okolo svislé osy a užívat si tak krásu hořícího ohně a praskajících polen z každého místa v pokoji.



Primárním cílem krbů Focus není vytápění, nýbrž navození příjemné atmosféry, kterou si můžete užívat buď s vašimi blízkými, nebo třeba s oblíbenou knihou a sklenkou dobrého vína. Současně se díky své nízké výhřevnosti skvěle hodí do moderních nízkoenergetických novostaveb.
 

Brunner: Kvalita bez kompromisů

Když je řeč o kráse, nemůžeme vynechat krbové vložky německé značky Brunner. Spojí-li se s odborným krbařem či kamnářem, může vzniknout monumentální dílo, které krom své krásy nabídne také nejlepší možnou kvalitu a opravdu dlouhou životnost.



Tím ale výhody značky Brunner zdaleka nekončí. Vysoká účinnost spalování poskytne dlouhý interval mezi přikládáním a sofistikovaný systém oplachu skla předehřátým vzduchem zajistí, že pohled do plamenů bude vždy dokonalý. Nabídka Brunneru navíc zahrnuje mnoho typů krbových vložek od standardních s rovným prosklením přes vložky s rohovým či třístranným prosklením až po průhledové vložky, které se skvěle hodí k zabudování do dělících příček v domě.
 

Kamna Iron Dog

Některá kamna vás provázejí během zimy. A některá po celý život. Do té druhé skupiny patří i kamna Iron Dog. Spojuje se v nich špičková kvalita, originální vzhled, vysoká účinnost spalování a neuvěřitelně dlouhá životnost. Právě název “Železný pes” odkazuje na věrnost našich čtyřnohých miláčků.


V nabídce nalezneme 6 modelů, které se od sebe odlišují nejen výkonem, ale také funkcemi a samozřejmě vzhledem. Jeden hřeje, druhý umí navíc i péct či grilovat a třetí je pravým uměleckým skvostem, kterýsi můžete objednat kompletně ze zlata či stříbra.
 

Mastková kamna Tulikivi

Váží několik tun, skvěle se hodí i do nízkoenergetických domů a na jedno zatopení vás budou hřát desítky hodin. Řeč je o finských mastkových kamnech Tulikivi, která mohou snadno sloužit jako hlavní zdroj vytápění i pro lidi, kteří tráví většinu dne v práci. Jednou z největších výhod těchto kamen je právě jejich akumulační schopnost. Zatímco do běžných krbových kamen přikládáte několikrát za den po menších dávkách, do kamen Tulikivi přiložíte třeba jen 1x za den velkou dávku dřeva, to shoří a veškeré teplo je uchováno v nitru těchto překrásných spotřebičů, odkud mnoho hodin sálá směrem do prostoru.

A není to jen tak obyčejné teplo, nýbrž teplo sálavé, které se šíří prostřednictvím vlnění, nepřepaluje ani nevíří prach a pro lidské tělo je nesmírně přijemné podobně jako sluneční paprsky.
 

Kamna a krby z Kanady

Pokud se o kamna a krby trochu zajímáte, určitě jste již pojem kanadská kamna někdy slyšeli. K nám do České republiky se dováží již více než dvacet let a za tu dobu si získala vynikající pověst. Pod obecným pojmenováním “kanadská” se skrývají krbová kamna a krbové vložky od značek Pacific Energy, Regency a Napoleon a jejich výhody se dají shrnout do tří skupin. Vysoká účinnost spalování, výjimečná kvalita a příznivá cena.

Nejlevnější model True North může být váš už za necelých 26.000,- Kč a přitom zvládne hravě hořet až 9 hodin na jedno naložení dřeva. Se zárukou 30 let na plášť kamen si navíc můžete být jisti, že vás kamna nenechají ve štychu.

Krom volně stojících krbových kamen můžete svůj dům zkrášlit i patřičně obezděnou krbovou vložkou, která vám navíc umožní pomocí teplovzdušných rozvodů vytápět i další místnosti v domě, což je oblíbené především u rekreačních objektů. Jediný spotřebič je tak schopen zajistit optimální tepelnou pohodu nejen v obývacím pokoji, ale například i v podkrovních ložnicích či dalších místnostech.

Zaujala vás některá kamna nebo snad krb? Pokud ano, navštivte vzorkovou prodejnu společnosti KRBY - KAMNA TURYNA ve středočeských Pečkách, kde si je můžete prohlédnout na vlastní oči. K dispozici je vám navíc odborný a ochotný personál, který vám poradí s vhodným vytápěním i pro váš dům. 
16.01.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444