Pořádek v ložnici = pořádek ve vztahu?

Víte, která místnost vaší domácnosti má podstatný význam na kvalitu vašeho života? Je to bezpochyby ložnice – místo regenerace a také lásky, prostor pro relaxaci a intimní chvilky. Návod, jak si ji zařídit a vytvořit z ní chrám odpočinku i rozkoše, je relativně snadný. S trochou nadsázky můžeme říct, že postačí správná kombinace barev a vhodné uspořádání nábytku. Věřte nebo ne, někdy pouhá její přestavba dovede zažehnat bouřlivé hádky nebo oživit nudný stereotyp.

Harmonie barev

Chcete-li, aby váš vztah vzkvétal, musíte z ložnice vytvořit harmonický prostor, který poskytne ty nejlepší podmínky pro kvalitní spánek a zároveň také podpoří vášeň. Vsaďte na barvy, volte tlumené, zemité odstíny, jako je okrová, béžová či světle oranžová, které zkombinujte s tóny červené - s tou však zacházejte nadmíru obezřetně. Může totiž působit hodně agresivně, násilně a vyzývavě, neboť je velmi energická. Využijte ji tedy jenom na doplňky, třeba na polštářky nebo svíčky, kterými celými prostor oživíte a dodáte mu potřebný šmrnc.


Srdce ložnice

Dominantu celého prostoru tvoří samozřejmě postel, kterou můžeme označit jako srdce ložnice. Měla by být dostatečně pevná, bytelná, ale zároveň komfortní a reprezentativní. Upřednostněte přírodní materiály, postel z masivu splní všechny vaše požadavky a vnese do interiéru útulnou hřejivou atmosféru a domácí pohodu. Perfektně se hodí jak do moderního, tak i do klasického interiéru. Jedinečným způsobem v sobě totiž snoubí kvalitní zpracování a elegantní design. Pro klidný spánek je důležité její umístění, které vám bude poskytovat pocit bezpečí, jistoty a vnitřního klidu. Vhodná je pozice čelem ke zdi, vyhněte se naopak prostoru přímo pod oknem, šťastné není ani řešení přesně naproti dveřím.


Když dva jsou víc než jeden

Nezapomeňte ani na kvalitní matraci. Už dávno neplatí, že pro páry představuje nejvhodnější volbu společná matrace. Žena i muž mají totiž odlišnou tělesnou konstrukci, a tím pádem i jiné nároky a potřeby. V rámci zdravého a pohodlného spánku by tedy měl mít každý svou vlastní matraci, tzv. na míru svému tělu. Stačí si jen pohlídat jejich stejnou výšku a také jejich správnou velikost, aby mezi nimi nevznikla nepříjemná škvíra, která by vám znemožňovala se k sobě pohodlně přitulit. Nemusíte se obávat ani o estetický dojem, který dvě rozdílné matrace udělají. Přehodíte přes ně prostěradlo a nikdo nic nepozná, neboť opticky budou vypadat jako jeden celek.

Důležitost doplňků

Důležitou úlohu sehrávají také doplňky. Dekorace by měly symbolizovat váš vztah a partnerství. Snažte se všechno vybírat v páru, tedy dvě květiny, dvě vázy, dvě svíčky, dvě srdíčka.  S množstvím drobností to však nepřehánějte, prostor by měl působit přehledně, vzdušně a čistě. Nezatěžujte ho ani velkými kusy nábytku, zbavte se všech nepotřebných věcí a pusťte se do důkladného úklidu, nepořádek a prach vašemu vztahu totiž neprospívají. Tak, udělejte si pořádek v ložnici i mezi sebou!
08.11.2017 | PR
  • ProSpánek SE

    Prodejny a e-shop ProSpánek nabízí kompletní vybavení ložnic. Jsme poradce, kterému záleží na vašem zdravém a klidném spánku. Odborníci na prodejnách vám vždy vyjdou vstříc, jsou empatičtí k vašim potřebám a finančním možnostem. Vyzkouší a vyberou s vámi z široké nabídky českých i zahraničních postelí, matrací a ostatního potřebného vybavení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444