Polévka z dýně hokaidó s kokosovým mlékem

Dýně hokaidó má příjemnou, trošičku nasládlou chuť a navíc jednu velkou výhodu - tenkou slupku, kterou při kuchyňské úpravě není třeba loupat. Čtenářka Věra nám do soutěže poslala svůj oblíbený recept na polévku, kterou si můžete připravit například když se vrátíte večer domů prokřehlí a unavení. Příprava je jednoduchá,  velmi rychlá a přídavek čerstvého zázvoru a chilli koření vás zaručeně vzpruží i zahřeje.

Ingredience
1 dýně hokkaido
1 konzerva kokosového mléka
1,5 litru zeleninového vývaru
asi 2 cm zázvoru
chilli koření (podle chuti)
sůl
dýňová semínka na ozdobu
Příprava
Dýni zbavíme semínek, nasekáme na kousky a v hrnci zalejeme vývarem a kokosovým mlékem. Podle chuti přidáme sůl a čili koření a vaříme do měkka. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme do polévky. Rozmixujeme do krémové konzistence. V případě potřeby přidáme vývar nebo vodu. Hotovou polévku můžeme na talíři ozdobit dýňovými semínky.

Zajímavosti o dýních i pár dalších receptů pro inspiraci najdete v tomto článku:
Zelenina i ovoce s mnoha tvářemi ve stovkách odrůd

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444