Pokojíček na míru

Projekt Pokojíček na míru pod záštitou firmy ELIS DESIGN jsme rozběhli teprve nedávno, ale už nyní je o pokojíčky velký zájem. Máme za sebou i před sebou spoustu zábavné kreativní práce, na jejímž začátku je vždy společné zaujetí, spousta zvědavosti a originálních nápadů, na konci velká radost a vysněná místnost pro malého obyvatele, která mu bude útočištěm až do chvíle, kdy malým být přestane; pokojíček, který díky promyšlenému návrhu bude odpovídat potřebám dítěte v různém věku a dá mu bezpečné zázemí pro povinnosti, zábavu i odpočinek.

Projekt stavíme na několika základních kamenech:

 

DESIGN

Design je, jak už vyplývá i z našeho jména, hlavní pojítkem všeho, co u nás najdete. U pokojíčků přibývá další rozměr – design tvoříme společně s vámi. Obracejí se na nás často zákazníci, které naše pojetí oslovilo – zakládáme si na vkusné a praktické jednoduchosti, nápaditosti, příjemném barevném ladění, a půvabu přírodních materiálů, zejména dřeva. Tento náš podpis chceme ale jen lehce otisknout do originální představy našich klientů a společnou invencí dát dohromady návrh, který bude ladit s jejich interiérem a především charakterem a potřebami jejich dětí.

Je možné vybrat si z již existujících prvků, v ELIS DESIGN běžně dostupných, nebo popustit uzdu fantazii a dát vzniknout kouskům, které nebude mít nikdo krom vás. Ať už jde o nábytek do prostoru s atypickými dispozicemi nebo si vaše dítko vysní třeba vybavení s motivy oblíbených hrdinů, do všeho se rádi pustíme.


K základům designu v dětském pokoji patří nadčasovost. Pokojíček není chvilkovou záležitostí ani malou investicí. Je tedy důležité, aby se v něm cítilo dobře dítě školkového i školního věku. Ideální je vycházet z variabilního základu, které dotvoříte dalšími prvky, které můžete v průběhu času bez potíží přidávat i odstraňovat. Pokojíček tak může projít stejně kouzelným vývojem jako vaše dítě, zároveň s naprosto minimální námahou, jelikož už při návrhu se počítalo s touto nezbytnou tvárností.

„Jak dítě roste, tak se mění jeho životní postoje a názory – proto je v pokoji ideální neutrální základ a jednoduchý, barevně tlumený nábytek. Potřebu výraznějších barev vyřešíme doplňky, které se snadno vymění a nezatíží výrazně rozpočet, to samé platí o přáních, doplňcích, které patří k etapám vývoje u dětí - dětské pohádkové motivy, sportovní motivy, hudební idoly. Doporučuji také rostoucí nábytek – stůl i židle, které pokud jsou kvalitní, vydrží od 1. třídy po studium na VŠ.“ 

designérka Michaela Vacek

 

FLEXIBILITA

Pracujeme vždy s ohledem na přání klientů a dispozice daných prostor. Rádi se pustíme do kompletního návrhu pro nedotčenou místnost v novostavbě i do oživení staršího prostoru. Můžeme vytvořit nové vybavení na míru, použít výrobky, které si zákazníci vyberou nebo do návrhu integrovat kousky, které již vlastní.

Dokážeme poradit s efektivním rozvržením malých prostor i s využitím potenciálu velkých místností. V každém pokoji zohledňujeme přirozenou světelnost pro ideální rozdělení prostor určených k práci a k odpočinku.


Na základě první konzultace vzniká profesionální návrh, kdy graficky nasimulujeme hotovou místnost. Klientům tak dáváme možnost si vše v realistické podobě prohlédnout a navrhnout případné úpravy. Pokud už budoucí obyvatelé pokojíčku mluví, rozhodně jim dejte slovo, ať se mohou do procesu návrhu zapojit také.

„Určitě je dobré ptát se dětí! I ty malé ideálně zapojit do výběru, alespoň částečně - jedná se přeci o dětský pokoj.“ 

designérka Michaela Vacek

ÚČELNOST, ORIGINALITA, POHODLÍ

„ Dětský pokoj by neměly být jen zdi oblepené skříněmi, prostor můžete využít daleko kreativněji a dodat mu jiskru.“

architekt Miroslav Varga

Snažíme se vytvořit prostředí inspirující i uklidňující. Činnosti i věci mají své místo, což přináší jistotu a útulné bezpečí. Každý pokojíček by měl mít diferencované funkční zóny. Ideálně funguje rozvrstvení na tyto čtyři:

  • spánek
  • hraní
  • práce
  • úložné prostory
Co se spánku týče, klademe důraz na kvalitní postele a matrace. Krom materiálu a zpracování je klíčové také umístění. Spánkové zóna musí působit útulně a bezpečně. Nezapomínáme tedy na výhled na dveře, v případě potřeby různé zástěny či přehrazení prostoru. Cílem je vytvořit útulný koutek, kde se budou děti příjemně a beze strachu usínat a odpočaté se probouzet. Mohou si tak zvyknout poměrně brzy spát ve vlastním pokoji, aniž by jim to přinášelo pocity nepohody.


Prostor k zábavě a celková vzdušnost pokoje jsou velmi důležité. Stísněná místnost se nikdy nestane pohodlným domovem. Avšak i ty nejmenší prostory mohou „dýchat“. Kouzla s různými vrstvami a vynalézavá řešení nás baví. Výrazně například pomůže zvednutí nábytku od země pomocí nožiček, závěsné prvky, vzdušné neuzavřené regály a využití vertikály prostoru – ať už zařazení poměrně  tradičních patrových postelí nebo tvorba hrací plošiny – hnízdečka, jak můžete vidět na fotografii.


Praktické prvky jako pracovní stůl a úložné prostory jsou neméně důležité. Jejich řešení by mělo napomáhat samostatnosti dětí, umožnit jim mít ve svých věcech přehled. Všechny tyto prvky mohou být zároveň originální a nápadité, aby se i z povinností a uklízení mohla vyklubat příjemná a alespoň maličko více lákavá činnost.

Použité materiály a návrhy vybavení nahrávají snadné údržbě a jednoduchému úklidu. Není asi nic horšího, než zbytečné lapače prachu nebo temná zákoutí lákající k „úklidu“ uschováním… Naším ideálem je přehlednost a vzájemná kompatibilita veškerého vybavení.


Dětský pokoj je dynamický prostor, který může ovlivňovat náladu a prožívání dítěte a zároveň je dítětem formován a přetvářen, odráží tak jeho povahu a je svědkem všech jeho pokroků. Naším cílem je tedy vytvořit místnost s potenciálem podnětně dítě rozvíjet a v průběhu času se mu také přizpůsobovat. Pokojíček, na který bude dítě pyšné, bude jeho vlastním prostorem, kterým se rádo pochlubí kamarádům a o nějž také bude rádo pečovat a bude si jej vážit. A to vše v rámci představ a vkusu našich klientů. Náročná výzva, na kterou se však vždy těšíme; třeba i s vámi… 
Příklad, jak může práce v rámci Pokojíčku na míru vypadat, jste mohli zhlédnout i 22. 3. v pořadu Postav si sen. Již z počátku šlo o moc hezký prostor, kde upoutalo zajímavě řešené okno. Byl však zaskládaný množstvím prvků, které zbytečně braly místo v již tak poměrně malé místnosti. Architektům Zuzaně a Viktorovi jsme pomohli vytvořit vybavení, díky kterému se pokojíček krásně vyloupnul, prostor je efektivně využitý a působí mnohem vzdušněji. Další pokojíčky, na kterých jsme spolupracovali, uvidíte v pořadu Postav si sen na TV Prima 12. a 26. 4. 2021.


23.03.2021 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444