Ingredience 400 g libového mletého masa (směs vepřového a hovězího) 1 vejce 1/2 hrnku pohanky 1 cibule 2 stroužky česneku mletý pepř mleté nové koření sušená majoránka sůl 3 lžíce oleje 300 g červené řepy 150 g salátové okurky 2 - 3 lžíce naložených kapar 2 lžíce posekané petrželky 1 lžíce balsamikového octa 2 lžíce olivového oleje sůl |
Příprava Sekaná Zvlášť připravíme pohanku - zalijeme přibližně dvojnásobným množstvím horké vody, necháme přejít varem, zakryjeme pokličkou a počkámě až se voda vstřebá. V míse důkladně smícháme maso, vejce, přidáme na hrubém struhadle postrouhanou cibuli, utřený česnek, koření a sůl. Nakonec vmícháme mírně vychladlou pohanku. Navlhčenýma rukama vytvoříme dva válečky, které upečeme na pekáči s trochou rostlinného oleje. Příloha z červené řepy Uvařenou červenou řepu nasekáme na drobnější kousky, přidáme k ní hodně drobně nakrájíme okurku, kterou jsme předtím zbavili střední měkké části, a drobně posekané kapary. Smícháme se zálivkou z balzamikového octa, trošky soli a oleje, nakonec přidáme posekanou petrželku. Podávat můžeme teplé doplněné pár kousky v troubě upečených brambor nebo i na studeno bez dalších příloh. |
Pohanková sekaná s přílohou z červené řepy
Obohaťte si jídelníček sekanou odlehčenou zdravou a chutnou pohankou. Spolu s přílohou z červené řepy, která je plná vitaminů a minerálů, chutná výborně.