Pohanková sekaná s přílohou z červené řepy

Obohaťte si jídelníček sekanou odlehčenou zdravou a chutnou pohankou. Spolu s přílohou z červené řepy, která je plná vitaminů a minerálů, chutná výborně.

Ingredience

400 g libového mletého masa
(směs vepřového a hovězího)
1 vejce
1/2 hrnku pohanky
1 cibule
2 stroužky česneku
mletý pepř
mleté nové koření
sušená majoránka
sůl
3 lžíce oleje

300 g červené řepy
150 g salátové okurky
2 - 3 lžíce naložených kapar
2 lžíce posekané petrželky
1 lžíce balsamikového octa
2 lžíce olivového oleje
sůl
Příprava

Sekaná
Zvlášť připravíme pohanku - zalijeme přibližně dvojnásobným množstvím horké vody, necháme přejít varem, zakryjeme pokličkou a počkámě až se voda vstřebá. V míse důkladně smícháme maso, vejce, přidáme na hrubém struhadle postrouhanou cibuli, utřený česnek, koření a sůl. Nakonec vmícháme mírně vychladlou pohanku. Navlhčenýma rukama vytvoříme dva válečky, které upečeme na pekáči s trochou rostlinného oleje.

Příloha z červené řepy
Uvařenou červenou řepu nasekáme na drobnější kousky, přidáme k ní hodně drobně nakrájíme okurku, kterou jsme předtím zbavili střední měkké části, a drobně posekané kapary. Smícháme se zálivkou z balzamikového octa, trošky soli a oleje, nakonec přidáme posekanou petrželku.

Podávat můžeme teplé doplněné pár kousky v troubě upečených brambor nebo i na studeno bez dalších příloh.
06.03.2020 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444