Pohanka s houbami a rukolou

Jestliže jste si během vánočních svátků dopřávali poctivou stravu, možná teď hledáte recepty na zdravá jídla, která vám ulehčí nejen na váze, ale i na svědomí. Vyzkoušejte pohanku s houbami a rukolou.

Ingredience 
2 hrnky pohanky
200 g čerstvých hub (žampionů)
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 pikantní klobásy
rukola
sůl
pepř
sušený česnek
olej
Příprava 
Pohanku dáme do kastrolu, zalijeme vařící vodou, osolíme a pár minut na mírném plameni necháme vařit. Vypneme a necháme v teple pod pokličkou asi 20 minut.

Nakrájené houby orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Pokud netrváme na vegetariánském jídle, přidáme nakrájenou klobásu. Za stálého míchání směs orestujeme. Promícháme s uvařenou pohankou, dochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a necháme chvilku společně prohřát. Před servírováním pohanku s houbami promícháme s čerstvou rukolou.
13.01.2015 | Alena Vaculová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444