Ingredience 2 hrnky pohanky 200 g čerstvých hub (žampionů) 1 velká cibule 3 stroužky česneku 2 pikantní klobásy rukola sůl pepř sušený česnek olej |
Příprava Pohanku dáme do kastrolu, zalijeme vařící vodou, osolíme a pár minut na mírném plameni necháme vařit. Vypneme a necháme v teple pod pokličkou asi 20 minut. Nakrájené houby orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Pokud netrváme na vegetariánském jídle, přidáme nakrájenou klobásu. Za stálého míchání směs orestujeme. Promícháme s uvařenou pohankou, dochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a necháme chvilku společně prohřát. Před servírováním pohanku s houbami promícháme s čerstvou rukolou. |
Pohanka s houbami a rukolou
Jestliže jste si během vánočních svátků dopřávali poctivou stravu, možná teď hledáte recepty na zdravá jídla, která vám ulehčí nejen na váze, ale i na svědomí. Vyzkoušejte pohanku s houbami a rukolou.