Podzimní nálada

Podzim je tady a s ním i melancholické pohledy na usínající přírodu. Dny se krátí a večer je brzo tma, s dcerkou toho tak za odpoledne stihneme mnohem míň. Jedno odpoledne se s ní vydáváme pouštět draka. Louka je hned za městem. Na jejím konci je teď dlouhá řada stavebních buněk, protože tam začíná výstavba nových bytů.

Obytné kontejnery, které také u nás začínají být velmi oblíbené jako kavárny, restaurace, prodejny, a dokonce i jako školy, školky nebo na bydlení, pomalu plní velikou louku. Musíme využít toho, že je louka ještě prázdná, protože je výstavba zatím v přípravě. Kdoví, kde budeme pouštět draky příští rok. Snad nám kus louky na zábavu zůstane. Každým rokem vídáme rodiče s dětmi, jak tady pouštějí draky různých barev a tvarů. Letos se k nim přidáme i my.
 
Máme igelitového draka, kterého jsme koupili při jednom našem výletě ve stánku u silnice. Měli tam takové množství draků, že jsme si vůbec nemohli vybrat. Někteří měli tvar různých zvířátek, viděli jsme tam i letadla a spoustu motivů z kreslených pohádek. Nakonec jsme koupili alespoň tvarově tradičního draka, který má obrovské oči a bude nás z výšky, snad se nám ho tam podaří dostat, pozorovat. A ještě s sebou máme malého dráčka, kterého si dcera namalovala a vyrobila doma sama. Má ho na provázku a jak běhá, dráček za ní poletuje. Sice nízko, ale jí to k radosti stačí.

Nad námi se vznáší už čtyři různobarevní draci. Na stromech kolem louky se pomalu začíná barvit listí, i když zatím převažuje zelená barva. Pestrobarevnost doplňují kontejnery u zahájené stavby, také je každý v jiné barvě – oranžové, červené, zelené, modré. Z dálky vypadají jako barevné garáže na draky.

Ukázali jsme kontejnery dcerce, aby se podívala, jak je kolem nás všechno krásně barevné. A ona vymyslela, že kontejnery jsou kostičky, ze kterých se může postavit hrad, ve kterém bude ten náš drak bydlet. Budeme doufat, že nám tam drak opravdu neodletí. Už jsme ho vybalili a jdeme ho vypustit do vzduchu. Trošku jsme si poběhali, než se nám podařilo draka správně „zavěsit“ do větru. A už letí. Vystoupal nám krásně vysoko a z té výšky se na nás dívá svýma velkýma očima a myslím, že už si vybírá, do které kontejnerové garáže půjde večer spát.
12.10.2022 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444