Podzimní interiér trochu jinak? Zkuste béžovou a šedozelenou

Přemýšlíte o koupi nové sedačky? Pak vsaďte na béžové provedení a manšestr

Přemýšlíte o koupi nové sedačky? Pak vsaďte na béžové provedení a manšestr

Hřejivé tóny hnědé v kombinaci s osvěžujícím šik odstínem šedozelené jsou trendy barevnou škálou nadcházejícího podzimu. Seznamte se s novým interiérovým trendem North Breeze!

Podzimu kralují, tak jako celému letošnímu roku, plastické a výrazné textury, přírodní barevnost a příjemné materiály – jako stvořené třeba pro interiér v útulném stylu cocooning, který si zamilujete obzvlášť v chladnějších obdobích roku.

Příroda tu má své zastoupení jak v materiálech, tak barvách. Hotový balzám na duši!


Uklidňující barevnost

Základem je monochromatický interiér ve škále hnědých tónů, který je stálicí už několikátou sezonu. Zahalte se do béžové, šedohnědého odstínu taupe, světlého dřevodekoru a nestárnoucí krémové. Pomohou vám přečkat chladné podzimní večery v teple a pohodlí, stejně jako hřejivý manšestr či tuftované dekory, žinylkové a plyšové plédy nebo měkké plastické koberce. Pro oživení se v rámci North Breeze pracuje s různými tlumenými odstíny zelené: od tmavé modrozelené přes mátovou až po světlounce šedozelenou.

Jemné dekorace v příjemných tónech podtrhují celkový dojem pohody a nenucenosti

Mezi materiály hraje prim dřevo, doplňují ho další přírodní prvky: vodní hyacint, mořská tráva či kamenina. Čalouněný nábytek s potahy z tkanin, jako je buklé (bouclé) nebo manšestr, ještě umocňuje útulný charakter. Dekorace se nesou v minimalistickém duchu, jednoduché hladké linie jsou maximálně ozdobené zajímavou decentní strukturou.


Vrstvěte textilie v různých odstínech a s rozličnými texturami. Nezapomínejte na kožešiny!


Prostor pro kreativitu

To textilní doplňky se zdaleka nedrží takto při zemi. Tlumené barvy dávají vyniknout bohatým texturám, jako jsou tuftované aplikace, pletené vzory, uzlíková struktura už zmíněného buklé nebo žinylky, lněný či krepovaný vzhled apod. V pozadí nezůstávají stát ani rostlinné motivy zastoupené zejména potisky na polštářích nebo ložním prádle. Dokonale ladí se sušenými květy a stébly trav v nenápadných vázách.

Spojení dřeva a modrozelené působí harmonicky. Vaší ložnici dodá šmrnc

To vše dává možnost vytvořit mnohovrstevný efekt, který vnáší do bydlení dynamiku navzdory méně výrazným barvám. Navíc existuje nepřeberné množství možností, jak to vše poskládat dohromady – výsledek je téměr vždy osobitý a neopakovatelný. Stejně tak je jen na vás, zda převáží hřejivé tóny béžové, nebo naopak různé odstíny zelené, s nimiž získá váš domov svěží nádech. Zkuste to třeba v ložnici, které chladivé tóny sedí. Klíčem k úspěchu je v tomto případě vrstvení.
13.09.2023 | PR
  • Möbelix

    Široký výběr moderního nábytku a doplňků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444