Podzim je tady - jak se vyhnout bacilům a chmurám?

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Výrobky společnosti Orava tvoří nedílnou součást našich domovů již více než půl století. A není divu. Zákazníci oceňují nejen kvalitu a design jednotlivých produktů, ale také neustálé inovace, s nimiž společnost přichází. Přesně a flexibilně totiž dovede reagovat na potřeby a požadavky uživatelů současné doby a na aktuální poptávku. Ve svém sortimentu nabízí přes 150 druhů výrobků z oblasti televizní techniky, audio, video a domácích spotřebičů, které nám šetří čas i námahu.

Podzimní lahodné vitaminy

S přicházejícím podzimem je největší zájem o šikovné kuchyňské spotřebiče, které pomohou se zpracováním plodů z našich zahrad a zahrádek. Vitamíny v nich obsažené poslouží jako skvělá prevence před nejrůznějšími bacily, které na nás v chladném a sychravém počasí útočí na každém rohu. Náš imunitní systém tak dostává pořádně zabrat, protože musí čelit všem rýmám, nachlazení i kašli. Posílit ho můžete hlavně zvýšenou dávkou vitaminu C, denně zkonzumujte alespoň pět kousků ovoce a zeleniny - na podzim o pestrost rozhodně nebude nouze, dozrávají totiž švestky, jablka, hrušky, hroznové víno, ale i dýně, řepa nebo mrkev. Vykouzlit si z nich můžete nejrůznější saláty nebo za pomoci mixérů oblíbené a dnes čím dál populárnější lahodné smoothie.

Příprava je natolik jednoduchá, že ji zvládne skutečně každý. Stačí jen vybrat ty správné ingredience, na které máte chuť, a rozmixovat. Aby nebylo příliš husté, nařeďte ho vodou, mlékem nebo jogurtem, použít můžete i alternativy v podobě rostlinných produktů – sójového, kokosového, mandlového či rýžového mléka. Přihodíte-li ještě špetku skořice, med nebo zázvor, pak nejen, že bude nápoj skvěle chutnat, ale zároveň vás také krásně zahřeje – jak na duši, tak na těle, a ještě zrychlí váš metabolismus. Fantazii se meze nekladou, nemusíte se bát experimentovat.
 ORAVA: Vysokootáčkové kuchyňské mixéry

 

Na zdraví!

Pokud bohatou úrodu nestihnete zkonzumovat v čerstvém stavu, můžete ji zpracovat a pochutnávat si na ní v průběhu celého roku. Zamrazte ji, zavařte, vytvořte z ní marmelády či čalamády, zeleninu naložte do česneku, ovoce do medu. Nebo ji usušte na sušičce potravin bez použití chemie a konzervačních látek a vytvořte si chutné jednohubky v bio kvalitě, které budete chroupat u televize místo nezdravých sladkostí a smažených brambůrek.

Tímto způsobem můžete zakonzervovat také bylinky, ze kterých si pak připravíte za pomoci rychlovarné konvice lahodný čaj. Stačí je jen zalít horkou vodou a nechat pět až patnáct minut louhovat. Na účinky přírodních léčivých pokladů nedaly dopustit už naše babičky, které je využívaly na nejrůznější neduhy. S trochou nadsázky by se dalo říct, že neexistuje bylinka, která by k něčemu nebyla. S nachlazením si poradí heřmánek, na chrapot a bolest v krku funguje lipový květ, na úporný kašel zabírá černý bez, imunitu posílí a únavu zažene šípek, v boji proti rýmě pomůže máta, úzkost a stres odplaví meduňka. Léčivé rostliny však nemusíte konzumovat pouze v tekutém stavu, přidat je můžete také do vašich kulinářských výtvorů, pokrmům totiž dodají specifickou chuť.
ORAVA: Sušičky potravin s pěti stavitelnému mřížkami

Tak, postavte se čelem všem podzimním výzvám, nedejte šanci virům, ani nejrůznějších chmurám, a ještě si skvěle pochutnejte!
20.09.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444