Podzimní lahodné vitaminy
Příprava je natolik jednoduchá, že ji zvládne skutečně každý. Stačí jen vybrat ty správné ingredience, na které máte chuť, a rozmixovat. Aby nebylo příliš husté, nařeďte ho vodou, mlékem nebo jogurtem, použít můžete i alternativy v podobě rostlinných produktů – sójového, kokosového, mandlového či rýžového mléka. Přihodíte-li ještě špetku skořice, med nebo zázvor, pak nejen, že bude nápoj skvěle chutnat, ale zároveň vás také krásně zahřeje – jak na duši, tak na těle, a ještě zrychlí váš metabolismus. Fantazii se meze nekladou, nemusíte se bát experimentovat.
Na zdraví!
Tímto způsobem můžete zakonzervovat také bylinky, ze kterých si pak připravíte za pomoci rychlovarné konvice lahodný čaj. Stačí je jen zalít horkou vodou a nechat pět až patnáct minut louhovat. Na účinky přírodních léčivých pokladů nedaly dopustit už naše babičky, které je využívaly na nejrůznější neduhy. S trochou nadsázky by se dalo říct, že neexistuje bylinka, která by k něčemu nebyla. S nachlazením si poradí heřmánek, na chrapot a bolest v krku funguje lipový květ, na úporný kašel zabírá černý bez, imunitu posílí a únavu zažene šípek, v boji proti rýmě pomůže máta, úzkost a stres odplaví meduňka. Léčivé rostliny však nemusíte konzumovat pouze v tekutém stavu, přidat je můžete také do vašich kulinářských výtvorů, pokrmům totiž dodají specifickou chuť.
ORAVA: Sušičky potravin s pěti stavitelnému mřížkami
Tak, postavte se čelem všem podzimním výzvám, nedejte šanci virům, ani nejrůznějších chmurám, a ještě si skvěle pochutnejte!