Podle čeho vybírat vypínače, zásuvky nebo elektroinstalaci?

Každá stavba, byt a dům obsahují věci, bez kterých se neobejdeme. Používáme je denně, považujeme je za samozřejmost a žijeme pospolu poměrně dlouho. A právě to je důvod, proč takovým věcem, jako jsou vypínače a zásuvky, věnovat zvýšenou pozornost.

Co rozhoduje při výběru?

Záleží na tom, jakou optikou se na výběr budeme dívat. Vždy bude hrát roli design. Zaměřte se však také na funkční možnosti, které moderní elektroinstalace nabízí. Důležité je promluvit si o všech možnostech a případné rozšiřitelnosti s projektantem a v neposlední řadě s elektrikářem. Je dobré si uvědomit, že elektroinstalace začíná správnou volnou rozvodnice, jističů, chrániče a dalších modulárních přístrojů! Chtějte vědět, co který vypínač/spínač/ovladač umí, zda má vliv na spotřebu energie a uživatelský komfort nebo zda je jeho užití bezpečné za všech podmínek (například koupelna není obývací pokoj).
 

Z kolika designových řad si může zákazník z vaší nabídky vybrat?

Aktuálně vyrábíme a nabízíme 17 designových řad a více než 100 barevných a materiálových provedení. Měl by si vybrat každý zákazník, a to jak po stránce designu, použitých materiálů, funkčnosti, tak v neposlední řadě i podle svých finančních možností.

 

Jaké používáte materiály?

Největší část nabídky je vyráběna z velmi odolných plastů v široké škále barev a metalických nástřiků. Dalšími materiály pak jsou ušlechtilá ocel (future® linear), pravý porcelán (Decento®), masivní dřevo (Time® Arbo), bronz, tvrzené sklo (solo® carat) a další materiály či jejich kombinace.
 

 

Jaký vliv může mít elektroinstalace na komfort bydlení?

Elektroinstalace je víc než jen vypínače a zásuvky. Například když v obývacím pokoji nahradíte běžný vypínač stmívačem, máte možnost regulovat intenzitu jasu podle potřeby. Stmívat lze i LED zdroje. A pokud nechcete vstávat z pohovky, lze využít bezdrátových spínačů. A ty umějí spínat, stmívat, ovládat žaluzie i rolety a lze je nalepit kamkoliv. Pokud si pořídíte komfortní nebo časovací žaluziové ovladače, pak nemusíte obíhat neustále okna, protože vše je předem nastavené. A mohli bychom pokračovat...

 

Existuje i systém ozvučení v designu elektroinstalace?

Hrají, ale ne vypínače. Jedná se o internetové nebo FM rádio a reproduktor ve shodném designu jako vypínače a lze je s nimi kombinovat do vícenásobných rámečků. Díky bluetooth lze pak přehrávat i hudbu z mobilního telefonu. Ideální řešení pro ozvučení kuchyně nebo koupelny.


Kde si mohu vaši kompletní nabídku prohlédnout?

Nejsnadnější je navštívit naše webové stránky nizke-napeti.cz.abb.com, kde naleznete:
  • kompletní přehled designů ve všech barvách a přístrojové vybavenosti,
  • elektromontéra v blízkosti vašeho bydliště,
  • seznam smluvních velkoobchodů, tj. míst, kde nakoupit.
Dále si můžete objednat prospekty a katalogy se všemi informacemi. Ty vám rádi zdarma zašleme.

 

Inteligentní elektroinstalaci nebo standard?

S inteligentní elektroinstalací si na sebe domy umí snáze „vydělat“. Stavbám můžeme říkat pasivní, nulové či plusové. Všechny mají většinou jedno společné. Spolehlivou inteligentní elektroinstalaci, která využije potenciál těchto domů, rozumí úsporám a přináší vysoký komfort a užitné vlastnosti. Nejlépe jednoduše a ihned. Rozsah realizace, funkčnosti, a tudíž i nákladnosti řešení je o volbě vhodného řešení. Například ABB-free@home® poskytuje úplné nebo částečné řešení domovní automatizace a inteligence dle aktuálních finančních možností a potřeb. Zároveň nabízí plnou rozšiřitelnost a kompatibilitu do budoucna. Osvětlení, zastínění, vytápění, klimatizace, bezdrátové dálkové ovládání i domovní telefon v jednom flexibilním systému inteligentní elektroinstalace.
 

 

A co domovní telefony ve spojení s elektroinstalací?

Zde je v nabídce více možností provedení. Pořídit si spolehlivé řešení dveřní komunikace ABB-Welcome Midi, jako samostatné řešení domovního audio- nebo video-telefonu, anebo v rámci inteligentní elektroinstalace ABB-free@home®? V druhém případě může být domovní telefon integrovaným řešením díky využití multifukčního 7" dotykového ovládací panelu, z kterého
lze ovládat místnost po místnosti osvětlení, vytápění, žaluzie, klimatizaci.
11.12.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444