Podlaha, kterou položíte bez lepidla a bez problémů

Ideálním řešením pro všechny, kdo by si do interiéru rádi pořídili raději dřevěné než laminátové podlahy, obávají se ale údržby a vyšší ceny, jsou bezesporu vinylové podlahy FatraClick. Jedinečný vzhled, který dokonale imituje dřevo, dostupná cena, vysoká odolnost a snadná údržba ale nejsou jedinými výhodami tohoto výrobku, patří k nim i snadnost pokládky.

Pokud uvažujete o kvalitní nové podlaze, kterou byste si navíc dokázali položit bez potíží sami a ušetřili tak peníze za práci odborníka, pak je FatraClick skutečně správnou volbou. Jedná se o unikátní typ plovoucí podlahy - plovoucí vinylovou podlahu, která se skládá z několika vrstev. Pod PUR ochranou vrstvou a designovou vrstvou z vinylu se nachází 6,8 mm silná vrstva HDF, tedy dřevovláknitá deska s vysokou hustotou, a pod ní je umístěna ještě korková vrstva zajišťující velmi kvalitní zvukovou i tepelnou izolaci. Deklarovanou snadnost pokládky bez nutnosti použití dalších podložných vrstev zajišťuje patentovaný Uniclic® systém, kterým jsou opatřeny jednotlivé palubky.

Palubky se kladou na dokonale očištěný podklad opatřený parotěsnou fólií. Poté, co si zvolíte orientaci pokládky, můžete začít s montáží od rohu místnosti podél zdi směrem k druhému rohu. Palubky se do sebe pomocí zámků Uniclic® jednoduše zaklapávají. Trochu vyšší nároky na vás budou klást jen dořezy u stěn, či případná nutnost provedení nějakých otvorů do podlahy - např. pro krbové průduchy.
Věrné imitace přírodních materiálů, které kolekce tato plovoucích vinylových podlah nabízí v exkluzivním výběru, jsou vhodné do jakýchkoli interiérů. Stejně tak lze ale tyto podlahy v jakýchkoli prostorách použít pro jejich technické vlastnosti. Pevná a při chůzi příjemně pružná podlaha FatraClick je stálobarevná, protiskluzná a odolná proti vhkosti. Snese vysokou mechanickou zátěž, dobře izoluje a patří k povrchům, pod něž lze bez problémů umístit podlahové topení.

Chtěli byste si udělat představu o dostupných dekorech podlah FatraClick a jejich využití v interiéru? Jejich výrobce společnost Fatra před nedávnem otevřela virtuální showroom, ve kterém máte příležitost vzájemně kombinovat několik desítek vzorů vinylových podlah s řadou různých barevných možností stěn i nábytku, které vám pomohou najít řešení vhodné právě pro vás.
22.05.2013 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Fatra, a.s.

    Společnost Fatra představuje na celoevropském trhu důležitého hráče v oboru plastikářského průmyslu. V České republice zaujímá na pozici zpracovatele plastů PVC, PE, PP a PET dominantní podíl na trhu. Fatra, a.s. je jediným českým výrobcem vinylových podlah.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444