Podívejte se, jak nová podlaha změnila celý byt

Také se rádi díváte na proměny v televizním pořadu Jak se staví sen? V jedné z nich prošel rekonstrukcí starý domek. Upravovala se kuchyně, obývací pokoj i pokojíček pro dospívající slečnu. Pojďme se nyní na proměnu podívat hezky od podlahy.

První otázkou, kterou designérky této proměny musely vyřešit, bylo, zda vybrat jeden vzor podlahové krytiny pro celý byt nebo do každého pokoje jiný. Nakonec zvolily jednotný vzor. Také Ing. arch. Kamila Douděrová preferuje volit jeden vzor podlahy pro celý byt. „Jednoznačně doporučuji sladit podlahy v celém bytě do jednoho vzoru. Ideální je vybrat jeden neutrální dekor a ten poté doladit třeba výraznějšími kusovými koberci.“ Podlahy v jednom vzoru vám jednotlivé prostory krásně propojí a navíc nebudete muset přechody mezi místnostmi řešit lištami nebo prahy.

FOTO: Plovoucí vinylová podlaha Fatra SILVERO-top, Dub elegant, cena 920 Kč/m2, www.efatra.cz. Zdroj: Prima FTV
 
Přeměny v pořadu Jak se staví sen musejí proběhnout velmi rychle, a právě z toho důvodu designérky zvolily rigidní vinylové podlahy SILVERO-top. Tyto podlahy se pokládají pomocí zámkového systému a díky své konstrukci nepotřebují být položené na zcela rovný povrch. Dalším plusem vinylové podlahy SILVERO-top je její voděodolnost. Nemusíte se tak bát ji položit i do místností, kde se počítá s větší vlhkostí, jako je například koupelna či kuchyně. 

FOTO: Plovoucí vinylová podlaha Fatra SILVERO-top, Dub elegant, cena 920 Kč/m2, www.efatra.cz. Zdroj: Prima FTV
 
Jednotlivé místnosti v rekonstruovaném domě nebyly příliš veliké, a proto designérky vybíraly mezi světlými vzory podlah. Světlé podlahy dokáží do prostoru totiž přinést více světla a díky tomu jej rozjasnit a zvětšit. Konkrétně byl nakonec zvolen Dub elegant, který se velice dobře kombinuje s bílým nábytkem, jenž v domě nyní převládá. Příliš světlý vzor by už ve spojení s bílým nábytkem mohl působit příliš sterilně.

FOTO: Plovoucí vinylová podlaha Fatra SILVERO-top, Dub elegant, cena 920 Kč/m2, www.efatra.cz. Zdroj: Prima FTV
 
A proč designérky vybraly zrovna dubový dekor dřeva na podlahu? Například Kamila Douděrová s dubovým dřevem ve svých návrzích pracuje velmi často. „Dubové vzory a bílá či šedá barva jsou sázkou na jistotu.“ Tyto neutrálnější vzory a barvy můžete totiž jednoduše kombinovat s výraznějšími. Mezi podlahami Fatra SILVERO najdete celkem 10 dubových dekorů, jejichž kresba i barva jsou velmi věrohodné na pohled i dotek. 

A pokud byste si rádi dubové vzory vyzkoušeli i na vaší podlaze doma, zkuste nový virtuální návrhář podlah. Do něj si nahrajete fotografii vaší místnosti, a pak už jen jedním klikem měníte podlahy a hledáte tu, která mu bude slušet nejvíce. V případě ale, že byste raději vzorek podlahy drželi v ruce a srovnali si jej například s vaším stávajícím nábytkem, není problém si vzorky objednat. 

FOTO: Plovoucí vinylová podlaha Fatra SILVERO-top, Dub elegant, cena 920 Kč/m2, www.efatra.cz. Zdroj: Prima FTV
 
Více informací na www.efatra.cz
15.09.2022 | PR
  • Fatra, a.s.

    Společnost Fatra představuje na celoevropském trhu důležitého hráče v oboru plastikářského průmyslu. V České republice zaujímá na pozici zpracovatele plastů PVC, PE, PP a PET dominantní podíl na trhu. Fatra, a.s. je jediným českým výrobcem vinylových podlah.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444