Plastová vs. hliníková okna - co si vyberete?

Plastová i hliníková okna mají své výhody a nevýhody. Nejvíce asi záleží na tom, kam okna chcete dát a kolik za ně chcete utratit.

Na začátek se podíváme na vlastnosti obou materiálů:

Plastová okna

Plastová okna jsou levnější, mají skvělé izolační vlastnosti i dlouhou životnost. Když si je pořídíte s trojsklem, dostanete kvalitní okno za rozumnou cenu. V dnešní době mohou plastová okna vypadat jako dřevěná nebo i jako hliníková, na výběr máte velké množství barev a dekorů.
 

Hliníková okna

Hliníková okna jsou luxusní, tedy i dražší než plastová. Hodí se do velkých a těžkých oken, protože hliník se méně deformuje. Lepší jsou i tam, kde se okna otevírají častěji. Mají velmi dlouhou životnost a i po mnoha letech vypadají jako nová. Hliníková okna mají svůj specifický design.



bydlinekTip: Znáte už nový plastový profil Gealan Linear? Inovativní, vysoce efektivní systém s přímočarým designem, který sleduje minimalistický trend moderní architektury a vzhledově je k nerozeznání od hliníkových oken.


Plastová okna do bytů i rodinných domů

Plastová okna jsou rozhodně nejoblíbenější a nejpoužívanější. Je to nižší cenou, ale i tím, že když bydlíte v bytě nebo klasickém rodinném domě, kvalitní plastová okna vám jednoduše stačí. Vyberete si je v takovém dekoru, aby vám ladila s dveřmi, garážovými vraty, fasádou či interiérem a budete spokojeni. Na desítky let máte s okny vystaráno. Je potřeba zvolit kvalitní plastová okna od osvědčené firmy a hlavně si zjistit, jaký je součinitel prostupu tepla přes celé okno (Uw).
 

Hliníková okna do nebytových objektů i do velkých prosklení

Hliníková okna se skvěle hodí tam, kde chceme větší prosklené plochy a velká okna – školy, administrativní budovy, kanceláře, obchody apod. Často si je lidé pořizují i jako větší okna v nových rodinných domech s moderním vzhledem. Když chcete super kvalitní okna, která navíc vypadají luxusně a vydrží vám přes 50 let, pak zvolíte hliníková okna. A neodradí vás ani vyšší pořizovací cena.

 
Která okna si tedy vyberete?
20.03.2023 | PR
  • Svět oken

    Společnost Svět oken se specializuje na prodej a montáž plastových a hliníkových oken, interiérových a vchodových dveří, stínící techniky a garážových vrat. Navíc realizujeme zasklení balkonů a lodžií. Nabízíme široký sortiment služeb; nezávazná kalkulace zdarma, technické a finanční poradenství, zaměření a montáž.  Získejte od nás jedny z nejlepších cen na trhu a akční slevy. Nabízíme široké spektrum výrobků a kvalitních služeb, které jsou ověřeny nespočtem spokojených klientů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444