Plánujete rekonstrukci, ale nevíte odkud se do ní pustit?

Každá větší změna v interiéru je ideální příležitostí, jak vylepšit jeho vzhled a využití. Často lze také při rekonstrukci napravit chyby při výstavbě, které dosud bránily plně rozvinout potenciál obývaného prostoru. O to, jak probíhá úprava domova pod taktovkou profesionála, se s námi podělila bytová architektka společnosti PANELREKO, Mgr. Magdaléna Vidnerová.

 
Cesty při hledání ideálního řešení interiéru mohou být různé. Lidé před samotnou realizací často přemýšlejí, jak vlastně svou rekonstrukci pojmout, jak prostor proměnit, aby bylo vše funkční, krásné a dosažitelné. V tuto chvíli se potkávají se mnou a začíná společný kreativní proces. Jak všechno nakonec dopadne, tedy záleží nejen na mě, ale hlavně na investorech.

Chtěla bych Vám představit jednu proměnu, jeden příběh, který nakonec dopadl jinak, než všichni očekávali.

Přišli za mnou zákazníci, kteří potřebovali předělat dětský pokoj pro dvě dcery ve věku 7 a 15 let. Pokoj byl sice větší než ložnice (12,5 m2), ale měl výrazný nepoměr šířky a délky pokoje - 2,6 x 4,7 m. Navíc tu byl ještě věkový rozdíl obou dívek a z toho vyplývající odlišné nároky na prostor. Rodiče se do své ložnice, s menší podlahovou plochou 10 m2 (3x3m) sice vešli, ale s úložnými prostory to už bylo výrazně horší. V bytě je naštěstí umístěná veliká šatna s pračkou, která tento nedostatek kompenzuje.

Na první schůzku jsem si pro zákazníky připravila 4 varianty řešení dětského pokoje. Všechny shodně využívaly vyvýšené postele s úložným prostorem, stůl byl umístěn blízko okna kvůli světlu a v pokoji byl dostatek úložných prostor i na knihy a hračky.
 

S návrhem ložnice jsem ale stále nebyla spokojená. Zalíbila se mi možnost zaměnit funkce pokojů a do dětského pokoje umístit ložnici, ale do takřka čtvercového půdorysu se mi nedařilo umístit obě dětské postele. Nakonec jsme společně doladili variantu, kdy jedna z postelí pro děti je o něco kratší (190 cm). Tato varianta se nakonec zalíbila rodičům i dětem, což, jak jistě uznáte, není samozřejmostí, a společně se rozhodli ji uskutečnit.
 

Protože malý prostor potřeboval atypické řešení, bylo nutné navrhnout nábytek na míru. Jak se záměr podařil, si můžete prohlédnout na fotografiích z realizace. Na závěr se musím pochlubit, že děti i rodiče jsou s proměnou spokojeni. Táta to hodnotí slovy: „Holky si na svých postelích spokojeně odpočívají jako na peci.


Kdybych návrh vymýšlela pro vás, třeba bychom se vydali zcela jinou cestou. To je právě to, co je na celém procesu zajímavé, jsem prostředníkem pro vaše hledání, ale cíl je vždy výslednicí společných interakcí.
 
Autor: Mgr. Magdaléna Vidnerová

bydlinek
Společnost PANELREKO nabízí kromě kompletních rekonstrukci bytů i řadu dalších služeb, které vám usnadní cestu k novému bydlení.
Je to například on line kalkulátor nákladů na rekonstrukci, náhradní ubytování během rekonstrukce, zpracování základní studie dispozice v prostorovém zobrazení, ale i podrobný návrh celého interiéru včetně výběru konkrétních předmětů. Dle požadavků lze zajistit kompletní projektovou dokumentaci, jak pro potřeby samotné realizace, tak pro stavební řízení na úřadech.
11.06.2018 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444