Placičky z bramborové kaše

V době, kdy se snažíme šetřit, zvažujeme koupi každého kusu oblečení nebo dekorace, recyklujeme, prodáváme v bazarech a tíhneme k minimalismu, se také zamýšlíme na efektivními způsoby vaření. Navařili jste k obědu velké množství bramborové kaše? Co s ní? Připravte ke svačině nebo k večeři chutné a směšně jednoduché bramborové placičky.

Neplýtvejte jídlem

Ruku na srdce. Vyhazujete jídlo, nebo se vám daří zužitkovat každý pokrm do posledního drobečku? Velmi častým problémem domácností je zbytečné nakupování jídla, přitom vaše lednice a mrazák skýtá několik surovin, se kterými můžete připravit další chod pro celou rodinu.

Recept: Placičky z bramborové kaše

Ingredience
bramborová kaše od oběda
2 vejce
sůl
2 stroužky česneku
nastrouhaný sýr (co vám zbylo v lednici, mozzarella, gouda, klidně chedar)
čerstvé nebo sušené bylinky (pažitka, petrželka...)
polohrubá mouka (1 lžíce, nebo podle hustoty kaše)
osmahnutá uzenina

Příprava
Všechny suroviny zamíchejte a ze vzniklé hmoty tvarujte placičky na pečicí papír. Plech s placičkami vložte do vyhřáté trouby zhruba na 200 °C a pečte asi 20 minut.

Placičky můžete také smažit v oleji.

Pokud potřebujete spotřebovat třeba ovadlou mrkvev nebo cuketu, vaší fantazii se meze nekladou. Placičky se vám povedou vždy.


Video s postupem přípravy bramborových placiček můžete najít na našem Instagramu.

25.04.2024 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444