| Sušenkový základ 200 g máslových sušenek 110 g másla |
Příprava Sušenky rozdrťte najemno. Máslo rozpustíte, nalijete na drcené sušenky, promíchejte a napěchujte na dno formy, kterou si předtím vyložte pečícím papírem. (Pečícím papírem můžete oblepit i strany formy. Na uchycení pečícího papíru použijte máslo, kterým potřete strany formy, pečící papír na ně pak přilepte. Tato fáze však není třeba, dort velmi snadno oddělíte i ostrým nožem.) Základ dejte ztuhnout do lednice a začněte s přípravou krému. |
| Krém 7 plátků želatiny 500 g mascarpone 200 g cukru (ale spíše záleží podle chuti) 250 g tvarohu 150 ml smetany ke šlehání 100 g pistáciové pasty |
Příprava Mascarpone, smetanu a cukr vyšlehejte do hladkého krému. Vmíchejte pistáciovou pastu a po lžících přidejte tvaroh. Do misky nalijte studenou vodu a dejte do ní plátky želatiny. Nechejte bobtnat asi 8 minut. Do rendlíku nalijte trošku vody a v ní rozpusťte želatinu (nesmí přejít varem). Odstavte z plotny a přidejte dvě až tři lžíce krému, tuto směs poté přidejte ke zbylému krému. Krém nalijte na sušenkový základ a dejte do lednice chladit, nejlépe přes noc. Druhý den dort oddělte ostrým nožem od boků formy. Ozdobte ho nasekanými pistáciemi, případně čokoládovou polevou a jedlými květy. |