Piperáda s vejci

Piperáda je jídlo z paprik, rajčat a cibule a pochází z oblasti Biskajského zálivu. V různých verzích se připravuje v Gaskoňsku i Baskicku. Do tohoto gaskoňského receptu se přidávají vejce, takže piperáda je nejen ještě barevnější, ale i vydatnější. Hledáte-li recept na snadnou a chutnou večeři nebo i na improvizovaný letní oběd, určitě vyzkoušejte.

Ingredience
2 zelené papriky
2 červené papriky
1 malá feferonka
4 větší tvrdá rajčata
1 cibule
1 stroužek česneku
4 plátky šunky na ozdobu
3 lžíce oleje
2 lžíce olivového oleje
sůl
špetka hnědého cukru
zelená nať (petrželka
8 vajec
Příprava
Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky, spaříme rajčata, oloupeme je a zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky, na jemnější kostičky pokrájíme cibuli, česnek pak na jemné plátky. Na hlubší pánvi na oleji krátce orestujeme cibuli s česnekem, paprikami a feferonkou, přisypeme malou špetku cukru, pak přidáme rajčata a restujeme další 2 minuty, aby zelenina obsahovala co nejméně tekutiny. Vejce se solí ušleháme vidličkou a nalejeme na zeleninovou směs. Promícháme a dopékáme na mírném ohni, aby pokrm ztuhl, ale nebyl vysušený.

Přendáme na mísu a ozdobíme plátky šunky opečenými na másle, ozdobíme petrželkou. Podávat můžeme například s bagetkou.
04.08.2023 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444