Ingredience 2 zelené papriky 2 červené papriky 1 malá feferonka 4 větší tvrdá rajčata 1 cibule 1 stroužek česneku 4 plátky šunky na ozdobu 3 lžíce oleje 2 lžíce olivového oleje sůl špetka hnědého cukru zelená nať (petrželka 8 vajec |
Příprava Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky, spaříme rajčata, oloupeme je a zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky, na jemnější kostičky pokrájíme cibuli, česnek pak na jemné plátky. Na hlubší pánvi na oleji krátce orestujeme cibuli s česnekem, paprikami a feferonkou, přisypeme malou špetku cukru, pak přidáme rajčata a restujeme další 2 minuty, aby zelenina obsahovala co nejméně tekutiny. Vejce se solí ušleháme vidličkou a nalejeme na zeleninovou směs. Promícháme a dopékáme na mírném ohni, aby pokrm ztuhl, ale nebyl vysušený. Přendáme na mísu a ozdobíme plátky šunky opečenými na másle, ozdobíme petrželkou. Podávat můžeme například s bagetkou. |
![](http://cdn.bydleni.com/rimport/img/img/2015_07/recept_piperada_3.jpg)