Pergola jako relaxační zóna v obytném prostoru

V dnešní uspěchané době je důležité umět správně odpočívat a volný čas trávit co nejvíce na čerstvém vzduchu mimo budovy, kde není dostatek přirozeného světla. Na dovolenou nemůžeme jezdit každý den, ale můžeme trávit volné chvíle na terase svého rodinného domu a pod pergolou si užívat příjemné posezení, grilování a čas s rodinou. Hliníkové pergoly zažívají v posledních letech obrovský boom a dnes již existuje celá řada pergolových systémů s množstvím variant a příslušenstvím.

Bioklimatická Pergola Skyline s možností naklápění lamel

Bioklimatické pergoly jsou v současné době nejžádanějším produktem v odvětví stínící techniky. Jejich konstrukce přináší výhody, které jiné typy pergol nenabízí. Způsob naklápění lamel v úhlu 0-140° umožňuje proniknutí maximálního množství světla a zároveň účinnou regulaci přehřátého vzduchu uvnitř pergoly.

Pergolu
 je možné doplnit o celou škálu příslušenství jako boční screenové rolety Zipex, LED osvětlení do lamel, ambientní barevné osvětlení, posuvné zasklení či infrazářiče. Všechny tyto doplňky vám pobyt na zahradě ještě více zpříjemní.

Kvalitní screenová roleta Zipex 

Tkanina rolet Zipex je směsí skelných vláken a PVC a vyznačuje se  vysokou odolností proti povětrnostním vlivům a opotřebení. Všechny rolety jsou osazeny dálkově ovládanými motory a lze je ovládat nezávisle na sobě i společně s pergolou pomocí ovladače nebo řídícího systému (např. Somfy TaHoma). Rolety můžeme  instalovat do stěn pergoly již při její montáži, nebo kdykoliv dodatečně.

Pergola 
Skyline se dá nově napojit také na jeden z aktuálně nejrozšířenějších systémů řízení LOXONE. Díky nastavení řízení pergoly v inteligentním systému je možné konfigurovat naklápění slunolamu a pouštět tak do domu více světla v zimních měsících a naopak více stínit v létě, aby se interiér nepřehříval.

Přístřešek pro auto – CARport 3000 

Novinkou roku 2019 se stal přístřešek pro auto – CARport 3000 hodící se k moderním kubistickým liniím rodinných domů. Konstručně je velmi podobný pergole Skyline, dokonale tedy pasuje k domům, kde je tato pergola instalována. Přístřešek tvoří hliníková konstrukce s plochou střechou a integrovaným okapem, dešťová voda se svádí vnitřkem sloupu pergoly na terén, vše se rafinovaně ukrývá uvnitř konstrukce. Střecha přístřešku je tvořena systémem krokví a laťování hliníkovými profily s trapézovým hliníkovým plechem jako horní krytinou. 

Pergola Murano Integrale se zasklenou střechou a stínící markýzou

Zasklené pergoly fungují jako účinná ochrana proti dešti a rozšiřují tak obytnou plochu rodinných domů. Jednou z možností je pořídit si pergolu Murano Integrale, jejíž hlavní výhodou se stala integrovaná markýza uvnitř horního profilu pergoly. Pergolu lze doplnit o obvodové zasklení, screenové rolety, LED osvětlení nebo infrazářiče. Při pořízení těchto doplňků budete moci pergolu využívat do pozdního podzimu. 

 

Pergola CUBE s integrovanou markýzou skvěle chrání před slunečním zářením

Jednou z dalších možností, jak se na terase chránit před slunečním zářením je pergola CUBE s markýzou integrovanou v konstrukci. Výhoda těchto pergol spočívá v možnosti stínění velkých ploch až do šíře 6 m a hloubky 4,5 m a také budovat jejich sestavy v prakticky neomezených rozměrech. Po stažení markýzy je celá plocha střechy otevřená a vy si tak můžete jednoduše užívat výhled z terasy bez omezení. Pergolu lze doplnit o další příslušenství, např. LED osvětlení, rolety Zipex či větrný a dešťový senzor. 

Pergola Plus s polykarbonátovou střechou

Jedná se o finančně dostupnější variantu, která je velmi dobře zpracovaná po funkční i estetické stránce. Dnešní polykarbonáty jsou již velmi kvalitní s plně uzavřenými dutinami.  Nehrozí u nich vzlínání vlhkosti a znečištění.

Pergola Solid – designová pergola s fixními lamelami 

Tato pergola vám zajistí perfektní stínění na terase a pomůže snížit celkovou teplotu v interiéru. Pergolu je možné neomezeně modulově rozšiřovat jako výše zmíněnou pergolu CUBE. Úhel naklopení lamel slunolamu se rovná 45°.

 

 

02.09.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444