Pěnový izolační materiál ICYNENE® od Chytré izolace™ pro 21. století

Zateplení střešního pláště pěnovou izolací Icynene

Zateplení střešního pláště pěnovou izolací Icynene

V dnešní době se stále více setkáváme s objekty, kde se navrhují difúzně otevřené skladby obvodových plášťů. Že je to správný směr, potvrzuje stále více studií, které ukazují, že bydlení v difúzně otevřených budovách je zdravé a tvoří zcela přirozené prostředí pro člověka. Velká část škodlivin v ovzduší se totiž dokáže navázat na vodní páru a projít samovolně přes obálku budovy.

Současnost stavebního trhu nám nabízí různé varianty difúzně otevřených skladeb, ale ve skutečnosti jsou uvnitř používány tzv. parobrzdy, které se umisťují na strany interiéru. Jejich hlavním úkolem je zbrzdit velké množství vodní páry. Pokud by tomu tak nebylo, tak hrozí, že standartní tepelný izolant se nasytí vytvořeným kondenzátem, změní svůj objem a zhorší se několikanásobně tepelně izolační schopnosti daného materiálu. Parobrzdící vrstva plní ve skladbách důležitou roli. Zpomaluje průběh vodní páry a zajišťuje vzduchotěsnost obálky (ztrátu tepla). Je třeba si uvědomit, že správná realizace této vrstvy je mnohdy nadlidský výkon a často bývá na stavbách opomíjena její důležitost.

Našli jsme řešení, jak zjednodušit izolování obvodových plášťů, zrychlit proces výstavby a nespoléhat se na 100% funkčnost parobrzdných či parotěsných vrstev. Řešením je právě zvolit jiný typ izolačního materiálu s jiným přístupem a lepšími vlastnostmi. Variantou je Chytrá izolaceTM kanadského výrobce Icynene®
 
  • Kompaktní izolace bez spojů a spár
  • Přilnavost ke všem materiálům, izolace se nekotví
  • Neabsorbuje vodu, nesesedá a nezhoršují se její vlastnosti v průběhu času
  • Zamezení infiltrace studeného a teplého vzduchu díky neprůvzdušnosti tepelné izolace 
  • Eliminace problémů špatně provedených parotěsných fólií
10.01.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444