Parou k zachování více vitamínů a chuti

Tisíciletá čínská tradice přípravy jídla v páře stojí na prahu renesance v kuchyni. Původní zdvojený hrnec, ve kterém se jídlo připravovalo ve vznikající páře, nahradily dnes speciální přístroje - parní trouby. S parní troubou DG 2000 uvádí firma Miele na trh přístroj, který ideálně kombinuje požitek se zdravou výživou.

Vědecké studie univerzity Justa Liebiga v Gießenu a univerzity Koblenz-Landau dokazují, že při tepelné úpravě v páře dochází na rozdíl od tradičního vaření k minimálnímu úbytku vitamínů, minerálů a stopových prvků. Brokolice připravená v parní troubě Miele vykazuje o 50% vyšší obsah vitaminu C než vzorky, které se vařily v hrnci. Vysoká koncentrace živin se projevuje pozitivně na chuti zeleniny, vysvětluje Elmar Schlich, profesor na univerzitě Justa Liebiga, která se zabývá technikou používanou v domácnosti. Podle něj se vaření v páře stane novým trendem: Přístroj v domácnosti musí být pohodlný, jednoduchý na ovládání a vhodný jak pro přípravu hotového jídla, jako jsou např. hluboko zmrazené potraviny, tak i pro čerstvé potraviny. Parní trouba Miele ideálně splňuje všechny tyto požadavky.
Parní trouba DG 2000 umožňuje přípravu jídla hned ve třech úrovních současně. Tím je možné připravit kompletní menu pro čtyřčlennou rodinu. Přístroj má zásobník na vodu a pro připojení potřebuje pouze zásuvku. DG 2000 je beztlaková, to znamená, že se proces vaření může kdykoliv přerušit otevřením dvířek. S parní troubou Miele dosáhnou i méně zkušení kuchaři vynikajících výsledků, protože toto vaření je plně automatické, takže není možné nic převařit nebo připálit. Zvláštností Miele je výroba páry v zásobníku vody mimo prostor vaření. Významný francouzský kuchař Alain Ducasse testoval tento princip postupu a konstatoval, že je správný, protože potraviny se tak upravují velice šetrně. Ducasse o vaření v páře: "Při vaření v páře se u produktů nejlépe vyvíjí jejich přirozená chuť. To platí především u zeleniny, ale také u ostatních příloh i ryb."

Parní troubu DG 2000 je možné zabudovat do kuchyně několika možnými způsoby, současně existuje i jako volně stojící přístroj, který můžeme umístit třeba na pracovní desku.
23.04.2003 | redakce

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444