Parní lázně: Blahodárné prostředí pro unavené tělo i mysl

V zimě, více než kdy jindy, využíváme možnosti navštívit saunu, příjemně se nahřát a odpočinout si. Blahodárné účinky na tělo i mysl během saunování jsou známé. Ne každému však suchý teplý vzduch vyhovuje. Alternativou mohou být parní lázně.

Klasická sauna může být pro některé příliš horká, ba dokonce i nebezpečná (lidé s vysokým krevním tlakem a nemocemi oběhového systému). Parní lázně poskytují návštěvníkům pobyt za odlišných podmínek než v klasické sauně. Teplota zde dosahuje rozmezí 40 - 55 °C a vlhkost vzduchu až 100 %. 
 

Pro koho je parní sauna ideální?

  • Parní lázně jsou vhodné pro lidi trpící astmatem, záněty horních cest dýchacích, kožními problémy či revmatismem. 
  • Páru si rovněž dopřejte při zvýšené fyzické zátěži, protože přispívá k regeneraci svalů. 
  • Dále pomáhá odkašlávání, výrazně snižuje výskyt akné a ekzémů. 
  • Díky tomu, že parní procedura otevírá póry, přispívá k hebčí a prozářenější pokožce.

Princip saunování se od klasické sauny tolik neliší. I v parních lázních je důležité střídání horka a chladu. Proto musí následovat po vyjití z páry bezprostřední ochlazení. Čím delší ochlazovací přestávky jsou, tím jsou lepší účinky zotavení.

Kam do parní lázně zajít?

Parní lázně můžete běžně navštívit ve wellness centrech, aquaparcích a hotelích. V dnešní době však není problém si menší parní saunu pořídit i domů. 
 
Hledáte-li dodavatele, obraťte se na specialistu v saunování a wellness, společnost SPA Studio s.r.o. Je nadmíru důležité, aby při stavbě byly dodrženy všechny pracovní a technologické postupy. Jen odborník dokáže zaručit dodání a instalaci parní kabiny vyrobené podle nejpřísnějších hygienických požadavků a z těch nejkvalitnějších materiálů.
 

Generátor - to nejdůležitější na parních lázních

Základem parních lázní je parní generátor, který vyvíjí požadovanou páru. Mezi sebou se generátory mohou lišit různým výkonem. Efektivně pracují ty s výkonem od 3,3 do 14 kW.  K těm nejoblíběnějším patří parní generátor Oceanic, který je vybaven režimem automatického odstranění vodního kamene.  
 

Saunování jako obřad

Domácí saunu si můžete vyšperkovat podle vlastního vkusu. K parním lázním se nabízí mnoho doplňků a příslušenství, které pobyt v páře ještě více zpříjemní. Vyberte si individuální osvětlení, masážní trysky nebo reproduktory pro poslech oblíbené hudby. Velmi žádaným doplňkem je také čerpadlo vonných esencí. Záleží pak jen na vás, kterou vůni si pro své saunování vyberete. Levandule se doporučuje při kožních problémech, eukalypt zase při dýchacích, pocit uvolnění vám navodí například meduňka.

10.01.2018 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444