Pařížské jablkové koláče

Čtenářka Eva nám zaslala recept na koláčky, které chutnají a vypadají báječně.

Ingredience 
1 lžíce mléka
225 g másla
2 žloutky
75 g cukru krupice
375 h hladké mouky

Náplň
8 kusů jablek
60 g másla
100 g krupicového cukru
 
Postup
Těsto vypracujeme z mléka (1 lžíce), másla (225 g) , žloutků (2ks), cukru krupice (75 g) a hladké mouky(375 g) v míse dokud nedrží pohromadě. Ze dvou třetin uděláme kouli, zabalíme do fólie a dáme do chladna. Zbývající třetinu rozválíme na 3 mm silný plát a tvořítkem vykrájíme ozdobné lístky, dáme rovněž do ledničky. Velký kus těsta rozdělíme na 6 stejných dílů, každý díl vtlačíme do formy a uložíme do chladničky. Náplň: Jablka (8ks) oloupeme a nakrájíme. Na velké pánvi rozehřejeme máslo (60g) s cukrem krupice (100g), až se vše rozpustí. Plátky jablek položíme na cukrovo-máslovou směs do pánve a vaříme cca 20 minut. Odleželé těsto vtlačíme do formiček, naplníme jablečnou směsí , na povrch upravíme 6 lístků z těsta tak, aby část náplně byla zakrytá. Jablkové koláče pečeme 25 - 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, až je těsto zlatavé. Povrch koláčků můžeme po 15 minutách zakrýt alobalem, aby příliš nezhnědly. Pařížské jablkové koláče jsou výborné jen tak nebo ke kávě.

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444