PRAGOINTERIER – NEW DESIGN 2004 vyhlásil vítěze soutěží

Praha, 21.2.2004 - Vítěze 3 soutěží veletrhu Pragointerier - New Design vyhlásily zástupci odborných porot na slavnostním galavečeru Olympia Party. Soutěž Lůžko v interiéru, Květina v interiéru a soutěž o nejlepší expozici veletrhu našly své mistry. Součástí společenského galavečera Olympia Party bylo i vyhlášení nominace na ocenění Vynikající výrobek roku 2005.

Společenský galavečer Olympia Party se včera nesl ve znamení předávání cen vítězům v několika soutěžích při veletrhu Pragointerier. Slavnostně vyzdobené sály Lapidária se staly prostorem pro vyhlášení nominace na ocenění Vynikající výrobek roku 2005. Odborná hodnotitelská jury jmenovaná ředitelem Design centra České republiky v rámci 11. ročníku mezinárodního veletrhu nábytku, podlahovin, bytového textilu, svítidel a doplňků - Pragointerier - New Design 2004 navrhla k nominaci do soutěže Vynikající výrobek roku 2005 "Klasickou koženou kolekci sedacího nábytku" výrobce BÖHM čalouněný nábytek, spol. s r.o.
Klasická kožená kolekce sedacího čalouněného nábytku vychází z tvarové koncepce produkce let 1920 až 1945. Vyznačuje se snahou dodržet vysokou kvalitu řemeslného zpracování uzpůsobením technologie průmyslové výroby. Důsledný výběr přírodních kůží a kvalitní zpracování jednotlivých detailů podporuje příznivý celkový dojem u celé předložené kolekce.
Další ocenění byla předávána v rámci soutěže - Lůžko v interiéru“, soutěže pro výrobce, návrháře a dekorační studia Lůžko v interiéru, kterou pořádá Incheba Praha ve spolupráci s časopisem Domov a pod záštitou ATOKu. Předmětem soutěže je - svrchní úprava lůžka-, především jeho textilní část - lůžkoviny, povlečení, přehozy atd. Odborná porota hodnotila podle těchto kritérií: materiál, technika šití, kreativita, estetika, barevné ladění. Výsledky oznámila doc. ak. arch. Ivana Čapková, předsedkyně odborné poroty. Vítězi se staly společnost Hester, s.r.o., společnost Iron Art a Veba, textilní závody, a.s. Čestné uznání obdržela společnost Ason interier, spol. s r.o.
Soutěž - Květina v interiéru - pořádá společnost Incheba Praha za garance Svazu květinářů a floristů a časopisu Floristika. Soutěžící týmu zápolili v realizaci 3 soutěžních témat - Stolové aranžmá Romantická snídaně pro dva, Prostorové aranžmá do interiéru Paraván a Interiérová dekorace z hrnkových květin. Mezi kritéria hodnocení patřila technika, kreativita, estetika, vystižení tématu a barevné sladění. 1. místo získal Jan Komzák za firmu B+J květinové studio, 2. místo patřilo Haně Šebestové ze společnosti Agra Group a na 3. místě se umístila společnost Carmen Flora, kterou zastupovala Ivana Holubová. Mistrovství účastníků soutěže mohli obdivovat hosté galavečera při závěrečné exhibici.
Poslední soutěží, jejíž výsledky byly vyhlášeny, je soutěž o nejlepší expozici veletrhu Pragointerier - New Design 2004. Odborná porota měla těžký úděl - projít celý veletrh a kvalifikovaně posoudit stánky všech 488 vystavovatelů. Hodnocena byla zajímavost a odbornost expozice, její názornost pro návštěvníky a v neposlední řadě i estetické ztvárnění. Za odbornou porotu vyhlásil verdikt pan Bohuslav Bohuněk, šéfredaktor časopisu Marketing a Média. Ocenění získala na 1. místě společnost Koryna nábytek, a.s., 2. místo obsadila společnost Wood Face, spol. s r.o. Společnosti ABB, spol. s r.o., náleželo ocenění za 3. místo.
Nádherné skleněné objekty, které byly na pódiu předávány vítězům, věnovala společnost Sklo Petr.
22.02.2004 | tz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444