Ovládejte podlahové topení z mobilu

Realizace podlahového topení přináší celou řadu výhod: je energeticky úsporné, eliminuje víření prachu a umožňuje rovnoměrné rozložení tepla včetně místností s vysokými stropy. Při použití vhodných kvalitních materiálů stačí pouze minimální údržba, a dokonce existuje i možnost využít k jeho řízení mobilní nebo počítačové aplikace.

Řešení obav spojených s podlahovým topením

Řada investorů se realizace podlahového topení obává kvůli řešení případných poruch. Výskyt poruch podlahového vytápění se však blíží nule. Za ideální volbu lze považovat plastové potrubní systémy díky dlouhé životnosti, vysoké tlakové a teplotní odolnosti či snadné instalaci. Strašákem se může stát také nastavování a regulování podlahového topení. Vypadá totiž složitěji než v případě ústředního topení, které se ovládá jednoduchým točením kolečka na radiátoru nebo termostatu. Tento problém řeší nový moderní systém regulace Sentio, který pro společnost Wavin Ekoplastik vyvinula jablonecká společnost Jablotron.

Spolehněte se na umělou inteligenci

Refulační systém umožňuje efektivně řídit systémy vytápění a chlazení, čímž se výrazně šetří energie. Systém Sentio se skládá z centrální řídící jednotky (CCU), pokojových termostatů, které ukazují teplotu i vlhkost vzduchu. Zároveň obsahuje dotykový displej, který slouží ke zprovoznění a jednoduchému ovládání celého systému. Termostaty poskytují potřebné informace o teplotách v místnostech, které musí CCU řídit. Systém zahrnuje jak drátové i bezdrátové verze.

Snímače jako alternativa termostatů

Prostřednictvím termostatu lze nastavit požadovanou pokojovou teplotu. Nastavení je možno provádět přímo na termostatu, nebo pokud je CCU připojena na internet, tak přes aplikaci pomocí PC nebo mobilního telefonu. Senzory (snímače) pokojové teploty Sentio jsou alternativou termostatů. Poskytují stejné funkce jako termostaty. Měří vlhkost a pokojovou teplotu, ale nemají ovládací rozhraní. Mohou být ovládány pouze přes dotykový display, anebo pomocí aplikace počítačem.
 

Dotykový display pro snadný provoz

Součástí systému jsou také dva základní typy externích snímačů teploty, kabelový a bezdrátový. Venkovní teplotní čidlo musí být instalováno na severní straně budovy, chráněné před slunečním svitem. Venkovní teplotní čidlo předává centrální řídící jednotce CCU informace o venkovní teplotě. K uvedení do provozu a snadnému nastavení slouží zprovozňovací dotykový display. Jeden dotykový display může být použit pro několik centrálních řídících jednotek CCU. Display nemusí být trvale připojen. 
 

Vystačíte si s mobilním telefonem

Ovládání systému Sentio je možné díky aplikaci dostupné zdarma v češtině i dalších jazycích pro Android i pro iOS. Pomocí softwaru s umělou inteligencí dokáže systém sám reagovat na aktuální situaci. Pokud si například uživatel nastaví, že chce mít v místnosti v šest hodin ráno příjemných 23 stupňů, systém sám začne s teplotou pracovat a připravovat se na ni již předem. Mobilní aplikace umožní nastavení na dálku, takže lze „zatopit“ a regulovat teplo i v chatě nebo chalupě mnoho kilometrů vzdálené. Díky chytrému regulačnímu systému, který sleduje teploty uvnitř i venku a pracuje s informacemi získanými ze senzorů a termostatu, lze i z mobilu systém efektivně řídit a snížit tak spotřebu energie.
 
10.06.2019 | PR
  • Wavin Czechia, s.r.o.

    Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku 1990.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444