Otevíráme adventní kalendář

Foto: Rosehip

Foto: Rosehip

Je první prosinec a vaše děti možná otevřely první dvířka na adventním kalendáři, aby mohly odpočítávat dny do Štědrého dne. Pokud jste na letošní kalendář zapomněli a hledáte tipy na poslední chvíli, máme pro vás inspiraci.

Zapomeňte pro jednou na levné papírové kalendáře s často nekvalitní čokoládou a vyrobte dětem vlastní kalendář, který naplníte zdravými dobrotami nebo třeba malými drobnostmi. Tvorba nezabere tolik času a vy můžete mít dobrý pocit. Víte totiž, co do jednotlivých okýnek dětem schováváte.
Jednoduchý, a přitom velmi praktický kalendář můžete vyrobit z obyčejných papírových sáčků. Navažte na ně barevný provázek nebo pomocí kolíčku připevněte na větší větev. Papírové pytlíčky pak už jen popište nebo ozdobte samolepicími číslicemi. Celý kalendář umístěte do čiré vázy, ve které větev vynikne nejvíce. 

DIY tip

Troufnete si na složitější kalendář? Inspirace na internetu najdete spousty, například zde si můžete stáhnout a vytisknout předlohu, se kterou vyrobíte vlastní kalendář jako z katalogu. Najděte 24 krabiček od sirek, barvy a pusťte se do tvoření. 
RosehipRosehip
Pokud máte čas, můžete ušít látkové pytlíčky, které pověsíte na hřebíky, na větev nebo třeba na trám. Praktickou možností je také kapsář. Šitý kalendář vám pak může sloužit opakovaně každý rok.
Adventskalender-Box PaulowniaAdventskalender-Box Paulownia
01.12.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444