Okna, která přivedou světlo i do domu s plochou střechou

Ani v budově s plochou střechou se nemusíte omezovat v umístění oken. FAKRO představuje okna konstruovaná do plochých střech, která přivedou do místnosti pod plochou střechou přirozené světlo a v případě otvíravé verze i čerstvý vzduch.

Firma FAKRO nabízí okna do plochých střech ve verzi s kopulí (označení D_C) a ve verzi „flat“ bez kopule (označení D_F). 
 

Pro maximální uživatelský komfort jsou okna dostupná ve třech verzích: 

  • elektricky ovládaná v bezdrátovém systému Z-Wave, 
  • manuálně ovládaná,
  • fixní - neotvíravá.
Dostupná jsou rovněž výlezová okna do plochých střech (označení DR_), která umožňují pohodlný a bezpečný vstup na střechu, a také okna ve verzi WalkOn s pochozím sklem (s protiskluzovou úpravou), vhodná např. na střešní terasy.
 
Okna jsou nabízena v mnoha rozměrech (i atypických) aby vyhovovala standardům prosvětlení plochých střech, takže není problém s výměnou stávajících nevyhovujících světlíků za nové.

bydlinek Ocenění pro FAKRO okna do plochých střech
V roce 2016 byla prestižní cena Red Dot Design Award udělena společnosti FAKRO za okno do plochých střech DEF DU6. Cenu uděluje od roku 1955 Design Zentrum v Essenu, v Německu. Mnoho znalců uznává tuto cenu jako jednu z nejvýznamnějších trofejí v odvětví průmyslových vzorů.

 

Okna vhodná i do pasivních domů

Okna FAKRO do plochých střech zaručují velmi dobré termoizolační vlastnosti. Rám okna je vyroben z vícekomorových PVC profilů, které jsou vyplněny termoizolačním materiálem. Okna lze vybavit energeticky úspornými dvojskly, trojskly nebo dokonce i čtyřskly, která splňují podmínky závazné pro nízkoenergetické a pasivní domy. Okna D_F vybavená pasivním zasklením DU8 mají součinitel prostupu tepla pro celé okno Uw=0,76 W/m2K dle EN 12567-2. Okna D_C s pasivním čtyřsklem U8 mají součinitel prostupu tepla pro celé okno U=0,55 W/m2K dle EN 1873 (pro rozměr 120x120 cm).


Montáž oken do plochých střech

Okna do plochých střech je možné montovat ve střechách se sklonem od 0° (verze s kopulí) nebo od 2° (verze bez kopule) do 15°. V závislosti na typu ploché střechy může být okno osazeno na dřevěné, kovové nebo betonové (železobetonové) konstrukce. Lze je jednoduše napojit na nejčastěji používané střešní krytiny, jako jsou např. asfaltové nebo polymerové pásy, střešní PVC fólie nebo EPDM vrstvy na gumové bázi. Použitá může být rovněž plechová střešní krytina.

Zastínění i dekorace

Okna do plochých střech lze vybavit vnitřními i vnějšími doplňky. Vnější markýza chrání před nahřátím místnosti, vnitřní doplňky zastiňují interiér a plní dekorativní funkci.

Více informací na www.fakro.cz.
04.04.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • FAKRO CZECH s.r.o.

    FAKRO je společností založenou v roce 1991. Je velmi dynamickou a velice rychle se rozvíjející firmou v odvětví střešních oken na světě. Během několika let se z malé rodinné firmy stala mezinárodní korporací, která je dnes významným výrobcem střešních oken a půdních schodů. Skupina FAKRO zahrnuje 12 výrobních společností a 14 distribučních společností umístěných v Evropě, Asii a Americe. Střešní okna FAKRO se vyváží do 47 zemí světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444