Od projektové dokumentace k Dřevostavbě roku

Firma Drevodom Rajec se pohybuje na evropském stavebním trhu se srubovými domy už více než dvacet let. Byla založena v městečku Rajec na Slovensku – nedaleko Žiliny. Odtud pochází její název, který používá i dceřiná společnost v České republice - pouze s dodatkem CZ.

Přestože se výroba i pro české zakázky nachází na Slovensku, v Říčanech u Prahy dostanou všichni zájemci o masivní dřevostavby kvalitní informace, odborné poradenství i špičkový klientský servis, který se opírá o proškolené stavbyvedoucí a zkušené projektanty.
 
Nejčastější otázky, s kterými se pracovníci firmy Drevodom Rajec setkávají, se týkají především cenové relace, délky výstavby a specifik, která se srubů týkají.

Kolik bude dřevostavba stát? 

Cena se vypočítá dle zastavěné plochy, složitosti stavby a použitých materiálů. Odrazí se v ní samozřejmě i stěžejní materiál - dřevo. Zákazníci si mohou vybrat mezi několika dřevinami, z nichž v drtivé většině převládá smrk, ale používá se také cedrové dřevo nebo modřín. Kromě typu dřeva rozhodují investoři ještě o jeho průměru. Čím je větší, tím má stavba lepší tepelně izolační vlastnosti. Nutno ale dodat, že i při nejmenším průměru (300 – 320 mm), který se používá k trvalému bydlení, stavba splňuje všechny tepelně izolační požadavky a není nutné ji dodatečně zateplovat. Mezi jednotlivé kulatiny se položí pásy z konopí či ovčího rouna a stavba sama o sobě plní izolační funkci srovnatelnou s jinými typy staveb. Její nespornou výhodou je ovšem to, že je zhotovena zcela z přírodních materiálů
 
Přesnou cenu srubového domu lze získat na základě projektové dokumentace, která slouží jako podklad k vyřízení stavebního povolení. Firma Drevodom Rajec je jedna z mála firem na českém trhu, která projektovou dokumentaci zpracuje zadarmo, pokud se investor rozhodne stavbu realizovat právě s Drevodomem.

Jak dlouho bude stavba dřevostavby trvat?

Po zpracování projektu a podpisu smlouvy se zadá celá stavba do výroby, kde se zhotoví její skeletová konstrukce. Od podpisu smlouvy je skeletová konstrukce smontovaná na pozemku investora nejpozději do tří měsíců. Hned poté se může začít s dokončovacími pracemi na hrubé stavbě, trvají asi šest měsíců od smontování skeletu – samozřejmě záleží na použitých materiálech a typech prací. Celková stavba na klíč trvá v rozmezí 6 až 8 měsíců od podpisu smlouvy. Do srubu se dá ihned nastěhovat, je ovšem dobré být prozíravý a počítat s tím, že stavba určitou dobu sesychá a sesedá a aby tyto procesy probíhaly rovnoměrně, je třeba srubovou stavbu nepřetápět a eliminovat přílišné rozdíly mezi venkovní a vnitřní teplotou.

Řada zákazníků firmy Drevodom Rajec se do svých domů ihned nastěhovala a díky pravidelné údržbě, se kterou pracovníci společnosti rádi pomohou, tak neměla problémy se sednutím. Jsou ovšem i zákazníci, kteří se rozhodnou pro pomalý, pečlivý a precizní přístup a stavbu a její detaily ladí v řádu několika let. Takovým příkladem je i stavba v Kersku, která vyhrála cenu Dřevostavba roku 2014. Více informací a mnoho fotografií této fascinující stavby lze najít na webových stránkách firmy. Zde naleznete velké množství doplňujících informací a samozřejmě kontakty na pracovníky firmy Drevodom Rajec. Neváhejte je oslovit.
04.06.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444