Ocenění pro nízkoenergetické domy v Letňanech

Společnost GIP Reality & Development získala zvláštní uznání poroty v soutěži Rockhouse o český nízkoenergetický dům roku 2006 za svůj projekt nízkoenergetické domy v Letňanech. Toto prestižní ocenění, kterého se společnosti GIP Reality & Development dostalo, bylo uděleno za unikátní zpracování koncepce výstavby obytného souboru obsahujícího pět sekcí řadových domů.

Porota ocenila kromě kvalitního stavebně-technického řešení i kvalitní zpracování urbanistického celku. Tento projekt je zatím také nejrozsáhejším projektem  nízkoenergetických domů v České republice. (Do kategorie nízkoenergetických domů lze obecně zařadit takové stavby, které mají roční nároky na vytápění nižší než 50 kWh na m2. Pasivní domy dosahují mimo jiné hodnot dokonce menších než 15 kWh na m2 a rok.)

GIP Reality & Development je členem skupiny GIP Group – moderní, dynamické a vůči životnímu prostředí ohleduplně se chovající skupiny, která poskytuje produkty a služby nejen v oblasti bydlení. Prioritami společnosti jsou v tomto ohledu architektonická nápaditost a originální pojetí, šetrnost k životnímu prostředí a zaměření  na úspory energií, avšak při dodržování všech těchto zásad i nabídka komfortního vybavení, které je poskytováno již ve standardním provedení. Spokojenost klientů je velmi důsledně sledovaným parametrem a dobré výsledky této firemní strategie se projevují jak ve vzrůstajícím zájmu o nabízené bydlení, tak i ve velice nízkém počtu reklamací.


Projekt nízkoenergetických domů v Letňanech tvoří nezanedbatelnou součást aktivit skupiny GIP Group. Je koncipován s ohledem na současné trendy v bydlení, které vyvolala snaha o snížení spotřeby stále dražších energií nutných zejména pro vytápění domů. Nabídka nízkoenergetických domů jistě upoutá zájemce, kteří hledají pohodlné, moderní, zdravé a kvalitní bydlení, ohleduplné nejen k životnímu prostředí, ale i k jejich rodinnému rozpočtu. Mimo jiné je tento projekt v součastné době i nejblíže dostupným projektem rodinných domů v pěší docházkové vzdálenosti od metra.


Společnost GIP Group, kterou vede tým zkušených profesionálů, považuje získané prestižní ocenění za pobídku ve svých dalších aktivitách, kterými sleduje jak spokojenost stávajících i budoucích klientů, tak ohleduplný přístup k životnímu prostředí a k nezbytným úsporám energií. Proto se i ve svých dalších projektech zabývá například zpracováváním biomasy pro získání energetických zdrojů či širším využíváním obnovitelných zdrojů energie.

13.12.2006 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444