Obývací stěny v trendy odstínech do malých i velkých pokojů

Moderní nábytek do obývacího pokoje - kolekce Nums

Moderní nábytek do obývacího pokoje - kolekce Nums

Mohutným obývacím stěnám, které dominalovaly obývacímu pokoji, odzvonilo. Nahradily je vzdušné sestavy, jednoduché police a minimalistické skříňky, které poskytnou dostatek úložného prostoru, přesto zbytečně nezahltí celou stěnu.

Obývací stěnu, nebo sestavu?

Nábytek do obývacího pokoje byste vždy měli vybírat s ohledem na rozměr místnosti a její dispozici. Velký prostor vám dává volnou ruku v zařizování - můžete si dovolit samostatný, sektorový nábytek, díly rozmístit v prostoru a nemusíte se bát ani komody v šíři dvou metrů. Do úzkého obýváku v panelovém domě však budete muset přistoupit na kompromis. V e-shopu Nábytek ALDO můžete vybírat z kvalitního nábytku od španělských designérů. Jejich nabídka je úchvatná a především ohleduplná k prostoru. 
Moderní nábytek do obývacího pokoje - kolekce Nums

Jakou roli bude hrát stěna ve vašem obývacím pokoji? Bude to především knihovna? Bude sloužit jako výstava porcelánu po babičce? Kam umístíte televizi a Hi-Fi techniku? Podle využití a dispozice obývacího pokoje vyberte pouze takové kusy nábytku, které opravdu využijete. Praktické řešení nabízí modulový systém - obývací stěny, které si sami sestavíte. Vybíráte mezi horními závěsnými skříňkami, spodními kusy, povětšinou ve stojacím provedení. Stěny mohou mít i podobu dřevěných panelů, na které se zavěšují vybrané skříňky a poličky. Knihovny a regály jsou další neodmyslitelnou součástí vybavení obývacího pokoje.



Použité materiály: mfd desky, laminát i sklo

Obývací stěny se nejčastěji vyrábějí z mdf desky, která se „obléká" do dýhy. Dalším používaným materiálem bývá laminát. V tomto případě ustupují do pozadí exotické dřeviny, ve větší míře přežívá pouze wenge. Ze světlých dřevin se největší oblibě těší například ořech, ale především bělené duby. Kromě zmíněné dýhy se při povrchové úpravě vybavení obývacího pokoje stále častěji uplatňuje různobarevný lak, který se aplikuje v pěti až dvanácti vrstvách. V případě lakovaných kusů nábytku se doporučuje častější čištění, ale údržba není nijak náročná. Ke změně došlo u používaného skla, kterému v obývacích sestavách stále připadá důležitá role. Pískované či mléčné sklo ustoupilo sklu podlakovanému, přičemž barva laku je většinou shodná s barvou laku použitého na mdf desce nebo s ní naopak kontrastuje. Podlakované sklo se často kombinuje s čirým. 

Moderní obývací stěny lze sestavit různými způsoby: 
Obývací stěna 4K - dva způsoby sestavení

Konferenční stolek z masivu, lakovaný, nebo skleněný?

I když se mu stále říká konferenční, s pracovními povinnostmi a konferencemi nemá nic společného. Lepší označení je odkládací stolek, neboť nám slouží k odložení hrnečku s kávou, skleničky s vínem nebo třeba časopisu.

Odkládací stolek se doporučuje vybírat podle materiálu, ze kterého je vyroben ostatní nábytek. Bude to stolek z masivního dřeva, lakovaný, nebo skleněný? Postupovat můžeme dvěma způsoby, buď stolek s ostatním zařízením sladíme, nebo jej dáme do kontrastu. Máme-li například televizní stěnu ze světlého dřeva, buď zvolíme i stolek ze stejného materiálu, nebo vybereme ke dřevu třeba sklo, které krásně vynikne. 
Konferenční stolek Ness oak nordic    

Pro inspiraci navštivte webové stránky: www.nabytek-aldo.cz.
17.05.2023 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444