Obývací stěny: Vybíráme správný tvar a rozmístění

Bílá obývací stěna s prvky hnědé v horizontálu

Bílá obývací stěna s prvky hnědé v horizontálu

Každý obývací pokoj má sice s těmi ostatními na světě něco společného, ale jinak je vždy originální. Záleží, kdo ho obývá, kdo si vybírá jeho vybavení a kdo utváří jeho atmosféru. Proto není ani provedení obývacích stěn jen jedno. Vyberte si tu správnou.

Obývací stěna nízká s vystouplými horními policemi  
Obývací stěna nízká s vystouplými horními policemi  

Zapomeňte na tradiční představu obývacího pokoje

Rozmístění jednotlivých prvků obývací stěny a její celkové tvarové provedení už neomezujeme na veliké stěny od země téměř až ke stropu s různými regály a s pevně daným čtvercovým nebo obdélníkovým tvarem.

Naopak – moderní obývací stěny se vyznačují rozmanitostí a schopností vytvořit z obývacího pokoje vzhledově pěknou místnost.
 

Horní police ideální do menších bytů

Bydlíte-li v malém bytě, máte malý obývák. Pro vás bude skvělým řešením nízká obývací stěna, která opticky neubírá prostor, a k ní vystouplé horní police, otevřené i uzavřené. Takové police totiž nikde nepřekáží a získáte s nimi úložný prostor výš na zdi, čímž využijete místo, které by jinak zůstalo prázdné. 
Velká tradiční obývací stěna  
Velká tradiční obývací stěna  

 

Klasické i moderní řešení přes celou stěnu

Do standardních a větších obývacích pokojů se hodí řešení přes celou stěnu. Toto řešení je tradiční, má ovšem moderní formu, díky které dobře vypadá a chytře člení úložné prostory na jednotlivé části. Každá je přitom vhodná k uložení něčeho jiného.
 
 

Velké úložné prostory pro spoustu věcí

Ač se spousta z nás snaží minimalizovat množství skladovaných věcí, něco přece jen potřebujeme. A jestliže je toho dost, pak jsou nezbytné i velké úložné prostory. Ty však v žádném případě nemusí působit rušivě či dokonce nevzhledně. Naopak, při správném provedení obývací sestavy získáte funkční prostory i esteticky působící nábytek.
Velké úložné prostory obývací sestavyVelké úložné prostory obývací sestavy
 
Jednoduchá obývací stěna v moderním designu  
Jednoduchá obývací stěna v moderním designu  

Když je design na prvním místě

Máte k dispozici dost úložného prostoru kdekoli v bytě a v obývacím pokoji už další nepotřebujete? Pak se můžete zaměřit především na design stěny.

Moderní design vychází z minimalismu, který vás potěší, nejste-li vyznavačem přílišných kudrlinek a zdobení. Taková obývací stěna je ideální pro všechny, kteří chtějí svému bydlení dodat styl a šmrnc! 
Obývací stěna s netradičním rozmístění skříněk  
Obývací stěna s netradičním rozmístění skříněk  
 

Originální rozmístění skříněk pro experimentátory

Pokud chcete mít skutečně originální obývák s obývací stěnou v netradičním tvarovém provedení, nebojte se výrazných rozdílů ve vertikálních a horizontálních liniích. Zapomeňte v těchto případech na symetrii a vsaďte na boření všech zvyklostí, které se k obývací stěně vážou. Obzvlášť praktická a designově propracovaná bývá kombinace uzavřených skříněk s otevřenými policemi.
 
 

Vysoké vertikální skříňky pro zvětšení malého prostoru

V malých obývacích pokojích se vždy snažíme o optické zvětšení prostoru. A může k tomu posloužit i obývací stěna, jejíž součástí jsou vysoké vertikální skříňky, díky nimž využijete prostor i výš na stěně. Ideální je kombinace tohoto provedení s kontrastním barevným vodorovným proužkem na skříňkách. 
Obývací sestava s vysokými vertikálními skříňkamiObývací sestava s vysokými vertikálními skříňkami

3D police dodají místnosti netradiční vzhled

Nízké obývací stěny doplněné o police jsou in. Co je ale ještě víc in, to jsou 3D police – pokud jsou jejich součástí. Ty totiž působí dokonale originálně a lidské oko jim obecně ještě příliš nepřivyklo. Užijte si ve svém obýváku souhru všech tří rozměrů a získejte s nimi i spoustu úložných prostorů!
Netradičně trojrozměrné police obývací stěnyNetradičně trojrozměrné police obývací stěny

Inspirujte se v galerii obývacích pokojů:


 


19.01.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444